luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăIstorieMASA NEGOCIERILOR: Pâmânt în schimbul păcii pentru Rusia

MASA NEGOCIERILOR: Pâmânt în schimbul păcii pentru Rusia

Joe Biden, în rol de negociator pentru conflictul din Ucraina

Liderul de la Casă Albă ar fi fost dispus să-i ofere președintelui Vladimir Putin o cincime din Ucraina în schimbul păcii, conform HotNews.

Potrivit a două surse guvernamentale germane de rang înalt, șeful CIA, William Burns a vizitat Kievul și Moscova în luna ianuarie și a sugerat celor două tabere să rezolve conflictul.

Șeful CIA a oferit Kievului „pace în schimbul pământului”, iar Moscovei „pământ în schimbul păcii„. Dimensiunea teritoriului la care făcea referire Burns ar fi fost de 20% din suprafața Ucrainei, ceea ce este comparabil cu Donbasul, au precizat sursele.

Propuneri respinse de ambele părți

Ambele părți au respins propunerile. Ucraina a refuzat să își împartă teritoriile, în timp ce Rusia a declinat oferta deoarece crede că va câștiga războiul pe termen lung.

Potrivit surselor Neue Zurcher Zeitung, după ce misiunea lui Burns la Kiev și Moscova nu a fost îndeplinită, Biden a decis să aprobe furnizarea de tancuri Abrams către Ucraina.

Este totul o cacealma

Evenimentele au fost dezmințite de un oficial anonim al CIA care a declarat pentru Newsweek că informațiile publicate de Neue Zurcher Zeitung despre călătoria secretă a lui Burns în Rusia și despre propunerea pe care acesta a înaintat-o în numele Casei Albe sunt „complet false„.

De asemenea, Kremlinul a respins relatările apărute în mass-media, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, spunând că așa-zisul plan secret de pace „este o cacealma”, informează Reuters şi TASS.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII