vineri, aprilie 19, 2024
spot_img
AcasăBreaking NewsMARCEL CIOLACU: „Cred că pe teritoriul României trebuie să existe trupe germane...

MARCEL CIOLACU: „Cred că pe teritoriul României trebuie să existe trupe germane permanente”

Premierul Marcel Ciolacu a fost primit marţi după-amiază de cancelarul Olaf Scholz, la sediul Cancelariei Federale din Berlin.

Cei doi oficiali au discutat despre prezența a 4.000 de militari în România, în contextul invaziei ruse în Ucraina, și despre aderarea României la Schengen.

Cunosc decizia Germaniei de a trimite 4.000 de soldați în România. Sper ca în curând să avem pe teritoriul României militari permanenți. Este evdent că va fi un conflict pe termen lung. Cu toții ne-am fi așteptat ca acest conflict să se închidă după ofensiva Ucrainei. Datele publice poate nu sunt atât de încurajatoare, dar sunt ferm convins că lucrurile în teatrul de operații arată cu totul altfel.

Cred că pe teritoriul României trebuie să existe trupe germane permanente și sper ca împreună cu domnul cancelar să luăm deciziile cât mai rapid în acest sens și în acest demers”, a subliniat premierul României, Marcel Ciolacu, conform Digi24.

Germania susține aderarea României la spațiul Schengen

După întâlnirea dintre cei doi șefi de Guvern, Scholz a spus că Germania susţine România pentru aderarea la Schengen.

Germania susţine România pentru ca ţara dumneavoastră să devină anul acesta membru cu drepturi depline al spaţiului Schengen. România a întreprins deja eforturi majore pentru aderarea la spaţiul Schengen şi aceste eforturi trebuie apreciate. Noi ne implicăm cu toată forţa pentru aceasta, a spus Scholz.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII