luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăActualitateLEGE NOUĂ Minorităţile naţionale au dreptul să studieze în limba maternă

LEGE NOUĂ Minorităţile naţionale au dreptul să studieze în limba maternă

Persoanele aparţinând minorităţilor naţionale au dreptul să studieze şi să se instruiască în limba maternă la toate nivelurile, tipurile şi formele de învăţământ preuniversitar, în condiţiile legii, prevede un amendament adoptat vineri de Comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor la legile Educaţiei, transmite Agerpres, citează G4media.

Un amendament la acest articol propunea ca aceste unităţi să fie înfiinţate şi de formaţiunile minorităţilor naţionale reprezentate în Parlament. „Nu am mai avut până acum o astfel de prevedere în lege”, a remarcat, la dezbateri, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, care a cerut amânarea discuţiei asupra acestui punct.

Potrivit unui alt amendament, în funcţie de necesităţile locale, se organizează, la cererea părinţilor sau a tutorilor legali, şi în condiţiile legii, grupe, clase sau unităţi de învăţământ preuniversitar cu predare în limbile minorităţilor naţionale sau studiul limbii minorităţii naţionale, istoria, religiile şi tradiţiile minorităţilor, respectiv educaţia muzicală a unei minorităţi naţionale.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII