marți, aprilie 16, 2024
spot_img
AcasăActualitateKlaus Iohannis nu a mers la comemorarea victimelor din Colectiv. Este al...

Klaus Iohannis nu a mers la comemorarea victimelor din Colectiv. Este al doilea an în care președintele lipsește

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis o coroană de flori la Colectiv, cu ocazia comemorării a şase ani de la tragedia care a dus la moartea a 65 de oameni. Acesta este primul an, din 2017 încoace, în care Iohannis nu merge la locul tragediei, acolo unde ținea un moment de reculegere.

Se împlinesc șase ani de la tragedia de la Clubul Colectiv, în urma căreia 65 de persoane și-au pierdut viața și peste 160 au fost rănite.

Mesajele politicienilor la șase ani după tragedia de la Colectiv

Premierul demis Florin Cîțu, liderul PNL, a transmis, sâmbătă, pe Facebook, că a aprins o lumânare în memoria victimelor de la Clubul Colectiv, iar USR face un apel la lupta cu incompetența și împotriva corupției, pentru ca tragedia să nu se repete.

„Am aprins astăzi o lumânare în memoria celor care au pierit la Colectiv, așa cum fac an de an. Este perioada în care îmi aduc aminte, inevitabil, de acea noapte în care am fost acolo, de prietenii care au ajuns la spital. Sunt 6 ani de la tragedia de la Colectiv, dar durerea este la fel de puternică”, a scris premierul demis Florin Cîțu, fără să fie clar dacă s-a deplasat sau nu la monumentul dedicat memorie lor.

USR: „Nu avem voie să uităm”

Un mesaj a fost publicat pe Facebook și de reprezentanții USR.

„Nu avem voie să uităm. Astăzi, la 6 ani de la tragedia de la Colectiv, gândurile noastre se îndreaptă către familiile victimelor și către cei care au suferit în incendiul care a schimbat România și a lăsat urme adânci în viețile tuturor românilor”, au scris ce la la USR.

„Timp de aproape 30 de ani, am lăsat să ajungă la conducerea statului oameni incompetenți și corupți. Prețul pe care l-am plătit a fost enorm. În 2021, am făcut primii pași ca o astfel de tragedie să nu se mai repete. 2,5 miliarde de euro din PNRR vor merge către Sănătate, către investiții în spitale, pentru ca expresia „avem de toate” să nu mai fie o minciună. E nevoie de noi toți pentru a lupta cu incompetența, pentru a elimina din sistem corupția și pentru a ne asigura că tragedia de la Colectiv nu se va mai repeta niciodată”, au transmis reprezentanții USR.

Sursă: Gândul.ro

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII