sâmbătă, aprilie 13, 2024
spot_img
AcasăActualitatePoliticăKlaus Iohannis a cheltuit aproape tot bugetul Administrației Prezidențiale pentru deplasări externe

Klaus Iohannis a cheltuit aproape tot bugetul Administrației Prezidențiale pentru deplasări externe

Klaus Iohannis falimentează bugetul Administrației Prezidențiale!

Peste 25 de milioane de lei au costat deplasările externe ale președintelui Klaus Iohannis în perioada ianuarie – mai 2023, potrivit unui răspuns al Administrației Prezidențiale pentru Europa Liberă.

Suma reprezintă aproape tot bugetul de 27 de milioane de lei prevăzut la începutul anului.
Japonia, Emiratele Arabe și un turneu de 11 zile în America de Sud s-au numărat printre deplasările externe făcute de președintele Iohannis în primele cinci luni ale anului, potrivit Libertatea.

Cheltuielile efectuate de Administrația Prezidențială în anul 2023 pentru deplasările externe sunt în concordanță cu agenda activităților de politică externă a președintelui României, aferentă anului curent”, transmite Administrația Prezidențială.

Klaus Iohannis, 11 deplasări externe în doar 6 luni

Administrația Prezidențială a primit 27.190.000 de lei pentru cheltuielile cu deplasările externe pe 2023, iar conform datelor oficiale, președintele României a depășit suma alocată inițial pentru deplasări externe și în 2017, 2019, 2021 și 2022.

Anul trecut, potrivit agendei publice a președintelui, între 1 iulie și 31 decembrie au avut loc 11 deplasări externe. Anul acesta, deplasările președintelui au ajuns în atenție în urma aeronavei închiriate pentru vizita oficială din Japonia. Președintele a zburat cu un avion privat de la București la Sibiu și apoi spre Tokyo, cu o oprire în Baku, pentru realimentare.

26 de zboruri în ultimele 14 luni

Boarding Pass a relatat că președintele Klaus Iohannis a călătorit cu avionul de 26 de ori în ultimele 14 luni, iar printre acestea se numără zboruri private către Craiova, Constanța și 19 escale la Sibiu.

Din 2017, Administraţia Prezidenţială a apelat la „alți operatori privaţi din cauza dificultăţilor de colaborare, apărute pe parcursul anului 2016, în stabilirea relaţiilor contractuale cu TAROM”. Totodată, a precizat că detaliile zborurilor, costurile și rutele sunt clasificate, potrivit legislaţiei în vigoare și „sunt exceptate de la accesul liber al cetățenilor”.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII