vineri, decembrie 8, 2023
spot_img
AcasăActualitateJurnalista Marina Ovsyannikova care a protestat anti-război la Pervîi Kanal, amendată cu...

Jurnalista Marina Ovsyannikova care a protestat anti-război la Pervîi Kanal, amendată cu 30.000 de ruble

Jurnalista rusă Marina Ovsianikova, care a protestat, în direct, la televiziunea națională Pervîi Canal, afișând un banner împotriva războiului în timpul buletinului de știri, a ajuns în fața instanței, la Tribunalul Ostankino din Moscova. Aceasta a fost amendată cu suma maximă, 30.000 de ruble, echivalentul a aproape 250 de euro. Platforma independentă de știri Meduza scrie că sancțiunea i-ar fi fost dată pentru mesajul înregistrat înainte de protest, nu pentru protest în sine.

După ce a intrat în cadru în timpul unei emisiuni de știri în direct, purtând o pancartă pe care scria „Nu războiului”, criticând astfel invazia rusă din Ucraina, Marina Ovsianikova a fost de negăsit aproape 19 ore. Aceasta a fost reținută de poliție imediat după gest, dar avocații grupurilor pentru drepturile omului au declarat pentru The Washington Post că nu au putut să o localizeze pe producătoarea postului TV Pervîi Kanal (Canal 1). Ulterior, pe rețelele sociale a apărut marți după-amiază o poză cu ea, însoțită de un avocat, așteptând să fie judecată la Tribunalul Ostankino din Moscova.

La jurnalul de știri, aceasta a stat în spatele prezentatoarei TV Ecaterina Andreeva cu un afiș antirăzboi cu îndemnul: „Opriți războiul, nu credeți propaganda, aici vă mint”, scrie insider.ru.

Sursă: Unimedia.info

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII