vineri, februarie 23, 2024
spot_img
AcasăActualitateIsraelul a început ofensiva terestră în sudul Fâșiei Gaza. Oficialii susțin că...

Israelul a început ofensiva terestră în sudul Fâșiei Gaza. Oficialii susțin că Hamas nu este înfrântă în nordul zonei

Israelul a confirmat extinderea operațiunilor și în sudul Fâșiei Gaza, în cea de-a 59-a zi de război. Oficialii au anunțat că sunt discuții cu privire la stabilirea unui nou armistițiu. Armata din Israel a precizat că au început atacurile și în zona centrului de comandă Hezbollah, dar și a altor locuri care aparțin grupării teroriste. Atacurile vin ca urmare a ceea ce s-a și întâmplat luni în nordul Israelului.
„Nivelul suferinței umane este intolerabil. Este inacceptabil ca civilii să nu aibă un loc sigur în care să meargă în Gaza și, sub asediu militar, în prezent nu există nici un răspuns umanitar. Săptămâna trecută a oferit un mic răgaz umanitar, care a stârnit speranțe în întreaga lume că ar putea fi găsită acum o cale pentru reducerea suferinței. În calitate de actor neutru, CICR este pregătit să sprijine noi acorduri umanitare care să reducă suferința și durerea”, a declarat reprezentantul Crucii Roșii.

Armata israeliană susține că Hamas nu a fost înfrântă complet în zona de nord a Fâșiei Gaza

Oficialii din Israel a anunțat că se continuă avansarea către sudul Fâșiei Gaza, dar în același timp, nici în zona de nord nu a fost înfrântă total.
„Nu i-am înfrânt total din punct de vedere militar în nord, dar am făcut progrese. Le-am spus de la început civililor israelieni şi oricui din lume ne asculta că lupta contra Hamas va dura, din păcate. Este o operaţiune dificilă pe un teren dificil unde luptăm contra unui inamic foarte hotărât care nu are nicio problemă să sacrifice civili pentru cauza sa militară”, a explicat Jonathan Conricurs, pentru CNN.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII