marți, decembrie 5, 2023
spot_img
AcasăActualitateIoan Aurel Pop se delimitează de AUR, după ce s-a vehiculat că...

Ioan Aurel Pop se delimitează de AUR, după ce s-a vehiculat că ar putea fi candidatul la președinție al formațiunii

Ioan Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, a anunţat vineri că nu va intra în politică şi îşi va continua activitatea în cadrul forului ştiinţific. Precizarea sa vine ca urmare a vehiculării numelui său ca posibil candidat la preşedinţie din parte AUR şi în aceeaşi zi în care şi Biserica Ortodoxă a avut o delimitare similară de formaţiunea lui George Simion.

Dragi Prieteni, Mi-am propus, din mai multe motive, să intervin cât mai rar pe Facebook şi în mijloacele de difuzare în masă în general. Dar, în urma unor menţionări din ultimul timp ale numelui meu, legate de scena politică, trebuie să precizez din nou că singura politică pe care o fac este aceea a Academiei Române şi singura mea preocupare publică este menţinerea acestei venerabile instituţii la nivelul stabilit de fondatori şi de înaintaşi, întru promovarea valorilor intelectuale autentice, a cercetării ştiinţifice şi creaţiei culturale la standardele cele mai înalte”, a scris Ioan Aurel Pop vineri, într-o postare pe Facebook.

Tot vineri, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a transmis, printr-un comunicat, că amestecarea nătângă a religiei cu politica a făcut deja prea multe victime în istorie. Prin mesajul său, acesta a criticat indirect partidul AUR.

Biserica a transmis, prin purtătorul său de cuvânt, că nimic nu este mai străin creștinismului real și Bisericii autentice decât instrumentalizarea credinței și a simbolurilor sale în cheie politică: „Confundarea programatică a (ultra)naționalismului zgomotos exacerbat cu patriotismul luminat și echilibrat de credința în valorile fidelității religioase, culturale și spirituale ale propriului popor, confiscarea populistă a nobilelor teme creștin-conservatoare rupte xenofob & filetist de contextul spiritual al Europei, nu fac decât să compromită aceste fundamentale teme, motiv pentru care Biserica dezavuează orice formă de exces apărută în marginea lor”, se arată în mesajul semnat de Vasile Bănescu.

Sursă: Gândul.ro

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII