luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăActualitateInvestiția uriașă pusă la cale de Germania și care-l are în prim...

Investiția uriașă pusă la cale de Germania și care-l are în prim plan pe Ion Țiriac

Ion Țiriac (82 de ani) poate fi protagonistul unuia dintre cele mai ample proiecte din sportul mondial al celor mai recenți 20 de ani.

În Germania se pune la cale reconstuirea arenei Olympiapark, parcul olimpic care a fost construit pentru Jocurile Olimpice de vară din 1972, care să poată găzdui și un foarte mare turneu de tenis. Oficialitățile vorbesc despre ”o dimensiune care îi lipsește în continuare Munchenului” și tocmai de aceea l-au contactat și pe miliardarul român.

Țiriac, cel care deține licența turneului ATP/WTA 1.000, desfășurat la Madrid, ar fi de acord cu mutarea competiției în capitala Bavariei. ”Pentru mine, Munchen, cu Parcul Olimpic, ar fi locația perfectă. În nouă luni am putea avea un nou Wimbledon la Munchen. Marea întrebare este dacă există voință politică.

Dar toată lumea trebuie să știe un lucru: un astfel de turneu este profitabil”, a spus Țiriac, pentru merkur.de.

Și, totuși, planul germanilor este unul că bătaie lungă, din moment ce Ion Țiriac a bătut recent palma cu municipalitatea din Madrid pentru a mai găzdui acolo turneul până în 2030. Actuala înțelegere expira în 2021, iar Ion Țiriac luase în calcul o eventuală mutare la Berlin a turneului al cărui proprietar este din 2009.

Consiliul Municipal al Madridului a semnat actul oficial prin care prelungește organizarea unuia din cele mai mare turnee din Europa, la ceremonie fiind prezent primarul orașului, Jose Luis Martinez-Almeida, Feliciano Lopez, directorul Mutua Madrid Open, Manolo Santana, președintele de onoare și Gerard Tsobanian, președintele Madrid Trophy Promotion, scriu cei de la Marca.

Altfel, Ion Țiriac şi-a adăugat o nouă maşină la colecţia sa, autoturism pe care îl va expune în expoziția personală.

Sursă: DigiSport.ro

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII