sâmbătă, aprilie 13, 2024
spot_img
AcasăBreaking NewsINUNDAȚII ÎN VESTUL ROMÂNIEI Oamenii şi-au legat maşinile cu lanţuri de garduri

INUNDAȚII ÎN VESTUL ROMÂNIEI Oamenii şi-au legat maşinile cu lanţuri de garduri

Inundații în Vestul României

Potop care nu se mai oprește! Mii de oameni din Alba au fost loviţi de două viituri năpraznice la câteva ore distanţă, după ce ploile au adus 100 de litri de apă pe metru pătrat. Puhoaiele au luat pe sus totul în cale, iar localnicii şi-au legat maşinile cu lanţuri, să nu le ia torenţii.

12 ore de cod roşu în cinci judeţe: Mehedinți, Gorj, Caraș, Vâlcea și Hunedoara

Ca să nu fie luate de viitură, localnicii şi-au legat maşinile cu lanţuri de garduri. Forţa viiturii a fost atât de mare încât a luat tot ce se găsea în gospodăriile oamenilor. De la lemne, furaje şi în unele cazuri chiar animale. O maşină grea de peste o tonă şi jumătate a fost luată de şuvoaie şi împinsă în poarta unei case.

Blestemul apelor a lovit din nou după nici 12 ore. Tot ce au localnicii în case este îmbibat de apă şi nămol.

80 de gospodării au fost inundate într-o singură localitate

Ploile au adus necazuri şi în Dolj. Căzute pradă apelor învolburate, malurile unui pârâu s-au năruit, iar un hambar a căzut în puhoaie, potrivit ObservatorNews.

COD ROȘU DE PLOI ÎN MEHEDINȚI Sute de hectare de teren agricol au fost inundate. Iar apa din gospodării are jumătate de metru în unele zone.

Pericolul de inundaţii este foarte mare în jumătatea de vest a ţării. Acolo a plouat aproape fără întrerupere în ultima lună, iar pământul cu greu mai poate absorbi alte precipitaţii. În ultimele 20 de zile, doar în trei au lipsit avertizările de vreme severă.

În această zonă a fost anunțat şi primul cod roşu de ploi foarte abundente din această vară. În câteva ore va ploua cât pentru toată luna în zone deja măturate de viituri.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII