vineri, februarie 23, 2024
spot_img
AcasăSocialINEDIT Cea mai mare fabrică de scutere electrice din lume va angaja...

INEDIT Cea mai mare fabrică de scutere electrice din lume va angaja doar femei. Care este motivul

Firma Ola Electric Mobility Pvt intenţionează să construiască 10 milioane de scutere electrice pe an la o nouă fabrică din India, sau 15% din scuterele electrice din întreaga lume în 2022, iar această afacere va fi gestionată şi derulată în întregime de femei, transmite Bloomberg. Acest lucru îmbunătăţeşte nu doar viaţa femeilor, ci şi viaţa familiilor lor, a declarat cel care conduce uzina.

Fabrica de scutere electrice este o continuare a start-up-ului de ride-hailing Ola care ar urma să deruleze anul viitor o ofertă publică iniţială. Viziunea miliardarul indian Bhavish Aggarwal este să ofere lumii „mobilitate curată şi o forţă de muncă inclusivă”. Primul grup de angajate a început munca săptămâna aceasta la uzina de la Krishnagiri, iar finalizarea uzinei va costa 330 milioane de dolari.

„La capacitate maximă, Futurefactory va angaja peste 10.000 de femei, fiind cea mai mare uzină din lume care angajează numai femei şi singura facilitate de producţie de vehicule din lume care angajează numai femei”, a scris Bhavish Aggarwal într-o postare pe blog.

„Crearea de oportunităţi economice femeilor îmbunătăţeşte nu doar vieţile lor ci şi pe cele ale familiilor lor şi întreaga economie”, spune Bhavish Aggarwal, citat de Agerpres. Gradul de participare a femeilor în industria manufacturieră din India este de doar 12% şi, „dacă India vrea să fie hub-ul manufacturier al lumii, trebuie să dăm prioritate pregătirii profesionale şi creării de locuri de muncă pentru femei”, spune fondatorul firmei Ola Electric.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII