luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăActualitateInaugurarea Aeroportului Brașov Ghimbav. Cursă istorică pilotată de fiul cosmonautului Dumitru Prunariu

Inaugurarea Aeroportului Brașov Ghimbav. Cursă istorică pilotată de fiul cosmonautului Dumitru Prunariu

Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav a fost inaugurat joi, 15 iunie 2023, investiția ridicându-se la 140 de milioane de euro.

O aeronavă TAROM pilotată chiar de Cătălin Prunariu, fiul cosmonautului Dumitru-Dorin Prunariu, a aterizat – la ora 08:10 – pe Aeroportul Brașov Ghimbav.

Primul aeroport construit în România în ultimii 50 de ani

Personalități ale vieții politico-sociale din țara noastră, de la președintele desemnat al Senatului, Nicolae Ciucă, și ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, până la cosmonautul Dumitru-Dorin Prunariu și președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român Mihai Covaliu, alături de ambasadorii Marii Britanii și Franței și alți oficiali guvermanentali s-au aflat în prima cursă care a aterizat la AIBG.

Mă bucur foarte mult că am posibilitatea să particip la acest eveniment deosebit de important. Am putut să constatăm cu toții emoțiile pe care le-a avut și încă le are domnul Adrian Veștea.

Este un moment deosebit de important, pentru care a depus foarte mult efort, foarte mult suflet, nu de puține ori am discutat cu dumnealui despre acest moment al finalizării și inaugurării Aeroportului din Brașov. (…) Este vorba despre relevanța economică a acestui aeroport, despre relevanța turistică, este vorba despre relavanța aducerii Brașovului la un alt nivel de dezvoltare”, a declarat Nicolae Ciucă, președintele Senatului României.

O investiție mult așteptată

Ministrul interimar de Interne, Lucian Bode, a povestit, pe contul de Facebook, că a făcut parte din delegația care a efectuat primul zbor Tarom pe ruta București – Brașov pe Aeroportul Internațional Ghimbav – Brașov, potrivit Gândul.

Este o investiție mult așteptată care va avea un impact pozitiv nu doar pentru comunitatea brașoveană, ci pentru întreaga țară. Un aeroport deschis în inima țării va contribui la dinamizarea unor sectoare economice importante. Mă bucur că am putut contribui la finalizarea acestui proiect atât din postura de ministru al Transporturilor, dar și al Afacerilor Interne”, a scris Lucian Bode.

Sunt născut la Brașov, crescut la Brașov, educat la Brașov și sunt mândru de acest lucru. Am plecat de aici și, dorindu-mi să zbor, începând cu Aeroclubul de aici, de la Ghimbav, lucrând o perioadă aici, la construcția de avioane, planoare atunci, am ajuns cel mai sus posibil, în spațiul cosmic.

Mă bucur că sunt primul cosmonaut român, dar regret că sunt singurul cosmonaut român după atâția ani. Mă bucur că inaugurăm acest aeroport, felicitări tuturor, mă bucur mult că – fiind brașovean – mă aflu în acest moment istoric aici. Mulțumesc pentru propunerea și pentru acordarea titlului de Cetățean de Onoare al orașului Brașov. Vă promit că voi fi întotdeauna alături de locurile mele natale”, a precizat Cosmonautul Dumitru Prunariu.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII