luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăStil de viațăILUZIA AIRBNB: Mii de români închiriază locuințe în regim hotelier ilegal

ILUZIA AIRBNB: Mii de români închiriază locuințe în regim hotelier ilegal

Românii închiriază locuințe în regim hotelier, fără a respecta legea în vigoare.

Conform ordinului dat de guvern, proprietarii sunt obligați să obțină o clasificare a locuinței de la Ministerul Turismului, însă pot să facă asta numai cu acordul scris al vecinilor.

Vecinii sunt problema

Potrivit estimărilor, în toată țara ar fi peste 4.000 de apartamente care se închiriază pe noapte. Dintre acestea au fost clasificate mai puțin de 2.000, deși a trecut un an și jumătate de când a intrat în vigoare ordinul emis de Ministerul Turismului. Alte 770 de cereri sunt în lucru, conform ȘtirileProTV.

Pentru turismul românesc este extrem de importantă această clasificare pentru că ajută la crearea condițiilor propice pentru dezvoltarea turismului. Riscul este o amendă pe care vor trebui să o plătească”, declară Lucian Rus, secretar de stat în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Certificatul de clasificare atestă că spațiul de cazare respectă condițiile minime de confort. În plus, doar proprietarii care au un astfel de document pot accepta plata pe bază de tichete de vacanță și pot colabora cu agenții de turism.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII