vineri, aprilie 19, 2024
spot_img
AcasăArtăIAȘUL, RECORD INCONTESTABIL! Chapeau: 50.000 de spectatori

IAȘUL, RECORD INCONTESTABIL! Chapeau: 50.000 de spectatori

Iașul a înregistrat un număr record de spectatori la mega show-ul de sâmbătă, 15 octombrie 2022, desfășurat în Piața Palatului Culturii din Iași. Peste 50.000 de oameni au participat la spectacol unde au concertat cei mai îndrăgiți artiști din România.

Sărbătoarea religioasă a Sfintei Cuvioase Parascheva de pe 14 octombrie a fost completată de o serie de manifestări cu caracter laic (conferințe, evenimente sportive, târguri, spectacole, foc de artificii, evenimente artistice).

Dacă pelerinajul de la Catedrala Mitropolitană a depășit un nou record anul acesta, la racla sfintelor moaște ale Cuvioasei Parascheva ajungând peste 300.000 de pelerini, nu e de mirare că spectacolul de a doua zi din centrul orașului a avut parte de un public numeros.

Concert maraton de la 13:00 până la 01.00

Spectacolul a început cu un recital de muzică populară românească intitulat „Iașul în sărbătoare”, urmat de spectacolul omagial „Încoronarea Regelui 100”, dedicat centenarului încoronării Regelui Ferdinand I al României și Reginei Maria a României.

Primul concert, cel dedicat folclorului (interval orar 13.00-16.00), i-a avut ca invitați pe Gheorghe Turda, Ioan Paladi, Tudor Ungureanu şi ansamblul etno-folcloric Ştefan Vodă, Ioana Căpraru, Ilie Caraş şi Ştefan Pintilii.

Spectacolul omagial „Încoronarea Regelui 100” (interval orar 19.00-01.00) a reunit artiști de top ai momentului: Delia, Ştefan Bănică, Holograf, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Nancy Brandes, Mircea Baniciu, Mario Fresh şi Arsenium, A-Mill şi Yanis Pavel. Spectacolul a fost prezentat de Dan Negru şi Anca Mazilu.

Anca Mazilu și Dan Negru au prezentat spectacolul de zilele orașului Iași

Nume importante din industria muzicală românească au adunat cifre record de public, pentru prima dată după pandemie, Iașul calificându-se astfel ca al doilea oraș, după București, în rândul organizărilor de evenimente festive cu public larg.

De asemenea, la miez de noapte a avut loc și tradiționalul foc de artificii. Au fost trase 2.000 de lovituri, care s-au ridicat până la 130 de metri.

Organizarea ca la carte din partea primăriei și a partenerilor

M-am bucurat foarte tare că publicul ieșean a fost numeros și a răspuns pozitiv la un recital de excepție din partea celor mai în vogă artiști ai momentului din România. Totul a fost pregătit minuțios, organizat ca la carte cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași, a declarat, în exclusivitate pentru Piațadeștiri.ro, Radu Groza, artistic manager și organizator al evenimentului.

A fost multă muncă în spate și am avut parte de un recital de excepție din partea lui Ștefan Bănică, un adevărat show marca Delia, un concert dinamic Holograf, de la sonorizare la voce, totul a fost impecabil, a completat Radu Groza.

Un moment emoționant pentru industria muzicii rock

De asemenea, în seara concertului a mai avut loc un moment de care sunt foarte mândru. Ovidiu Lipan Țăndărică a fost numit cetățean de onoare al orașului Iași, el fiind născut în Iași. Acesta a interpretat alături de Mircea Baniciu și Nancy Brandes compoziții muzicale de excepție din perioada de glorie a formațiilor rock Phoenix și Roșu și Negru.

A fost o punte de legătură între cele mai importante trupe muzicale de rock din România, Ovidiu Lipan Țăndărică fiind membru al ambelor formații de-a lungul carierei sale, a povestit, în exclusivitate, producătorul muzical Radu Groza.

GALERIE FOTO

 

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII