marți, aprilie 16, 2024
spot_img
AcasăMeteoIARNĂ ÎN ROMÂNIA: Drumuri închise, mașini blocate, case fără curent, 10 județe...

IARNĂ ÎN ROMÂNIA: Drumuri închise, mașini blocate, case fără curent, 10 județe afectate de viscol

Iarna își face simțită prezența în România

Vremea extremă a afectat puternic mai multe județe din sud-estul țării, duminică s-au înregistrat evenimente în lanț din cauza ninsorilor și viscolului.

Județe întregi au fost complet închise timp de mai multe ore, autoritățile interzicând circulația pe drumurile naționale și județene. Sute de șoferi au rămas blocați în zăpadă și au avut nevoie de ajutorul echipelor de intervenție. Porturile de la Marea Neagră au fost închise, informează Digi24. Orașul Constanța a rămas fără apă potabilă. Mai multe orașe au rămas fără curent electric. Elevii din Tulcea, Galați, Brăila, Constanța și Călărași nu vor merge luni la școală, deoarece cursurile au fost suspendate.

Vremea rea continuă să creeze probleme

Consiliul Judeţean Galaţi a anunţat duminică seară că drumurile judeţene rămân în continuare închise. Vântul, care atingea la rafală şi 90km/h, spulbera puternic zăpada de pe câmp. Judeţul Galaţi s-a aflat sub cod portocaliu de viscol până la ora 20:00, însă, conform meteorologilor, rafalele puternice de vânt vor persista până mâine la ora 10:00, transmite News.ro.

Numărul autoturismelor blocate pe drumurile din judeţul Tulcea a crescut în ultimele ore de aproape trei ori, deşi, încă din prima parte a zilei, autorităţile au anunţat că suspendă circulaţia, din cauza viscolului puternic.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII