vineri, decembrie 8, 2023
spot_img
AcasăIstorieHawaii primește 2 milioane de dolari ajutor umanitar din partea Japoniei în...

Hawaii primește 2 milioane de dolari ajutor umanitar din partea Japoniei în urma pagubelor provocate de incendiile de vegetație

Japonia va acorda 2 milioane de dolari ajutor umanitar pentru Hawaii, după ce a înregistrat peste 100 de morți în urma incendiilor de vegetație.

Guvernul nipon a anunțat că va extinde 2 milioane de dolari sub formă de ajutor umanitar către Hawaii pentru a ajuta la pagubele provocate de recentele incendii din Maui, potrivit Japan Today.

Asistența, care va fi oferită prin organizații, inclusiv Crucea Roșie Americană, este destinată siguranței locului de evacuare, livrării de alimente și sprijinului psihologic pentru cei afectați de incendiile care au izbucnit pentru prima dată pe 8 august.

Cel mai mare dezastru natural

Incendiile sunt cel mai mortal dezastru natural din Statele Unite de când un incendiu din 1918 a ucis sute în Minnesota, potrivit rapoartelor presei americane. Potrivit consulatului general al Japoniei la Honolulu, câteva sute de cetățeni japonezi locuiesc pe insulă.

Din totalul ajutorului, 1,5 milioane de dolari vor fi acordati Crucii Roșii Americane, iar restul vor fi oferite prin intermediul organizației nonprofit Japan Platform cu sediul în Tokyo. Hayashi a promis, de asemenea, sprijinul continuu al Tokyo „pentru recuperarea cât mai curând posibil” a zonelor devastate.

Într-un interviu de televiziune, guvernatorul Hawaii Josh Green a declarat că aproximativ 1.300 de persoane rămân dispărute după incendii. Președintele american Joe Biden și soția sa Jill Biden vor călători luni în Maui pentru a se întâlni cu supraviețuitorii și oficialii locali, potrivit Casei Albe.

Japonia și Hawaii, state prietene după atentatul de la Pearl Harbor

Japonia și Hawaii s-au bucurat de o relație de prietenie de-a lungul anilor și s-au angajat în schimburi active în diverse domenii”, a declarat ministrul de externe Yoshimasa Hayashi. Se estimează că vor fi necesare 5,52 miliarde de dolari pentru a reconstrui zonele afectate din Lahaina, unde majoritatea clădirilor afectate au fost rezidențiale, a declarat Agenția Federală pentru Managementul Urgențelor din SUA.

Statul nipon și insulele din Hawaii au menținut o relație de prietenie profundă de-a lungul anilor, în pofida trecutului istoric. În urmă cu 82 de ani, Japonia lansa celebrul atac de la Pearl Harbor.

În dimineața zilei de 7 decembrie 1941, japonezii au atacat baza navală de la Pearl Harbor și astfel Statele Unite ale Americii au intrat în al Doilea Război Mondial (1939 – 1945).

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII