vineri, decembrie 8, 2023
spot_img
AcasăNewsHamas susține că 4.651 de persoane au fost ucise în Gaza începând...

Hamas susține că 4.651 de persoane au fost ucise în Gaza începând din 7 octombrie

Ministerul Sănătății din Gaza, condus de Hamas, afirmă că cel puțin 4.651 de persoane au fost ucise în Fâșie și 14.245 de persoane au fost rănite, începând cu 7 octombrie, relatează BBC.

De asemenea, ministerul a mai transmis că 266 de palestinieni au fost uciși în ultimele 24 de ore, inclusiv 117 copii.

17 camioane cu ajutoare umanitare au intrat din Egipt în Gaza prin granița Rafah

Convoiul vine la o zi după ce 20 de camioane au transportat ajutoare medicale, alimente și apă în enclava palestiniană. Organizația Națiunilor Unite a estimat că este nevoie de aproximativ 100 de camioane pe zi pentru a răspunde nevoilor locuitorilor din Gaza. Acesta a fost al doilea transport de ajutoare în Fâșie de la atacul devastator al Hamas din 7 octombrie asupra sudului Israelului, conform Libertatea.

Dacă Hezbollah decide să intre în război, va tânji după cel de-al doilea război din Liban”, a declarat Premierul Benjamin Netanyahu, făcând referire la războiul dintre Israel și Liban din 2006. „Va face greșeala vieții sale. Îl vom lovi cu o forță pe care nici măcar nu și-o poate imagina, iar semnificația pentru el și pentru Liban va fi devastatoare”.

Știu că v-ați pierdut prieteni și este un lucru foarte dificil, dar suntem în lupta vieții noastre, o luptă pentru casa noastră. Nu este o exagerare, nu este o declarație exagerată, acesta este acest război. Este vorba de a ucide sau a fi ucis, iar ei trebuie să fie uciși”, le-a spus Netanyahu soldaților.

Scene morbide în Gaza

Părinții din Gaza le scriu copiilor numele pe picioare pentru a-i identifica în cazul în care sunt uciși, potrivit unor înregistrări video filmate de un jurnalist care lucrează pentru CNN.

Jurnalistul spune că această practică a devenit mai obișnuită în ultimele zile, deoarece în mai multe spitale din Gaza au avut loc scene haotice în urma atacurilor aeriene, cu spațiu insuficient pentru a face față afluxului de pacienți și morgi pline.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII