luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăActualitateGREVĂ CFR! Sindicaliștii amenință că în plin sezon estival nu va circula...

GREVĂ CFR! Sindicaliștii amenință că în plin sezon estival nu va circula niciun tren

După dascăli, și angajații CFR ies în stradă și amenință că intră în grevă generală. Nemulțumiți de salarii și de condițiile din trenuri, sute de angajați au protestat în fața sediului Ministerului Transporturilor.

În prezent, salariu mediu net la CFR Călători este de aproape 4.200 de lei, prea mic pentru nevoile actuale – spun oamenii, potrivit Digi24.

Sindicaliștii spun că, deși statul cunoaște nevoia mare de investiții pentru a crește siguranța pe calea ferată și de a îmbunătăți condițiile de circulație, totuși a redus cu 10% compensația pe care compania feroviară o primește.

Risc de încetare a circulației trenurilor

Problema în cazul în care s eva declanșa o grevă generală CFR este ca trenurile să rămână blocate în gări în plin sezon estival.

Lipsa bugetului de venituri și cheltuieli la CFR Călători și SA, când suntem la jumătatea anului, ne va face ca, în plin sezon estival, să avem un an mai rău ca anul trecut, cu condiții de confort pentru călători mult mai slabe și foarte multe nemulțumiri, trenuri defecte și întârzieri. Sindicaliștii feroviari vor începe etapele de grevă generală din 20 iunie, iar la 1 iulie 2023, ceferiștii de la Călători și SA vor fi în varianta de a bloca lucrul, pentru că cu așa salarii nu se poate”, a declarat Rodrigo Maxim, președintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII