vineri, februarie 23, 2024
spot_img
AcasăActualitateGregorian Bivolaru, arestat în Franţa într-un dosar de viol, răpire și trafic...

Gregorian Bivolaru, arestat în Franţa într-un dosar de viol, răpire și trafic de persoane

Gregorian Bivolaru a fost arestat în Franța alături de 40 de membri ai sectei internaționale de yoga tantrică.

Acuzațiile care i se aduc gurului sunt, printre altele, de trafic de persoane, viol și constituire a unui grup infracțional organizat care răpea oameni, transmit site-ul francez Liberation și News.ro.

Bivolaru, în vârstă de 71 de ani, a fost arestat în cadrul unor ample descinderi ale poliției franceze, care au avut loc în mai multe zone din Franța, în capitala Paris, precum și departamentele Seine-et-Marne, Val-de-Marne și Alpes-Maritimes. Românul a fost ridicat din locuința sa situată într-o suburbie a Parisului, în departamentul Val-de-Marne. În locuința sa au fost găsite 26 de femei, „înghesuite și în condiții neigienice”, potrivit RFI.

41 de persoane au fost arestate

41 de persoane au fost arestate în dosar, fiind suspectate de legături cu secta internațională, acuzată de numeroase abuzuri sub pretextul practicării yoga.

Gregorian Bivolaru este acuzat că se folosea de rețeaua sa internațională de yoga pentru a racola femei tinere, pentru a le exploata sexual. Unul dintre obiectivele sale principale era de a condiţiona victimele să accepte relaţii sexuale şi le convingea s-o facă folosind tehnici de manipulare mintală.

Arestat și în România 

Bivolaru a plecat din ţară în august 2004, după ce a fost trimis în judecată, iar opt luni mai târziu a fost prins şi arestat în Suedia, însă a cerut azil politic, iar autorităţile din această ţară i-au acceptat cererea, informează News.ro. Fondatorul MISA a fost prins în Franţa în 26 februarie 2016, fiind extrădat în România în 22 iulie 2016, pentru executarea pedepsei de şase ani de închisoare pentru act sexual cu un minor, primită în 14 iunie 2013, printr-o decizie definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, notează Libertatea.

În 2020, liderul MISA, Gregorian Bivolaru, a fost achitat, de Tribunalul Cluj, în dosarul de trafic de persoane din 2007, pentru două dintre infracţiunile de care era acuzat – constituire a unei organizaţii cu caracter fascist, rasist ori xenofob şi trecerea ilegală a frontierei unui stat străin. Instanța a hotărît atunci că faptele s-au prescris.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII