vineri, aprilie 19, 2024
spot_img
AcasăBreaking NewsGianluigi Buffon se retrage din fotbal la vârsta de 45 de ani

Gianluigi Buffon se retrage din fotbal la vârsta de 45 de ani

BREAKING NEWS Legendarul portar Gianluigi Buffon se retrage din fotbal la vârsta de 45 de ani, conform unui comunicat publicat de jurnalistul italian Fabrizio Romano.

Gianluigi Buffon, cel mai scump portar al lumii

Portarul și-a început cariera formidabilă la Parma, actuala echipă pentru care activează și în prezent și a fost pentru mulți ani cel mai scump portar al lumii.

În iulie 2001, Juventus i-a plătit Parmei nu mai puțin de 52.88 milioane de euro, o sumă record la acea vreme, iar Buffon a apărat poarta Bătrânei Doamne timp de 17 ani, conform Hotnews.

Gianluigi Buffon este un simbol pentru Italia și pentru fotbalul contemporan. Cu 176 de selecții în naționala Squadrei Azzurra, Buffon a pus mâna pe cel mai râvnit trofeu în anul 2006, într-o finală memorabilă contra Franței disputată pe Olympiastadion din Berlin.

La nivel de club, Gianluigi Buffon a bifat 975 de meciuri. În cariera sa, acesta a mai câștigat de 10 ori campionatul Italiei, de 6 ori Cupa Italiei, de 7 ori Supercupa, plus un titlu în Ligue 1, o Supercupă a Franței și o Cupa UEFA.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII