vineri, decembrie 8, 2023
spot_img
AcasăBusinessGermania nu mai e cea mai puternică economie a Europei! Ce țară...

Germania nu mai e cea mai puternică economie a Europei! Ce țară a detronat-o?

O realitate la care nimeni nu se aștepta: Germania nu mai este cea mai puternică economie a Europei!

Economia Franței a crescut semnificativ mai repede decât se estima, iar inflația s-a redus, oferind o surpriză plăcută, deoarece creșterea ratelor dobânzilor a stârnit temeri de recesiune în zona euro, conform Adevărul.

Impulsionat de o creștere a exporturilor, produsul intern brut (PIB) a crescut cu 0,5% între aprilie și iunie, după ce a crescut cu 0,1% în primele trei luni ale anului, a anunțat vineri agenția de statistică Insee. Între timp, prețurile de consum au crescut cu 5% față de acum un an în iulie – cel mai scăzut nivel de când invazia Rusiei în Ucraina a declanșat o criză energetică în Europa.

Germania a devenit punctul slab al Europei

Germania – cea mai mare economie a continentului – a devenit cel mai mare punct slab. Germania a devenit punctul slab al zonei euro, arată analiștii consultați de Bloomberg, punctând că vânzarea unei nave de croazieră a crescut peste așteptări PIB-ul Franței. Economiștii chestionați de Bloomberg estimează că producția a crescut în al doilea trimestru, deși Fondul Monetar Internațional consideră că a suferit singura contracție din Grupul celor șapte în acest an.

În Franța, ministrul de Finanțe Bruno Le Maire a descris performanța economiei drept „remarcabilă”, afirmând prognoza guvernului pentru o expansiune de 1% în 2023. „Pentru prima dată, creșterea este determinată de exporturi și de investițiile în afaceri mult mai mult decât de cheltuielile de consum”, a spus el la radioul francez.

Francezii cumpără mai puțin și caută produse mai ieftine

Pe măsură ce inflația la alimente crește, consumatorii francezi au încercat să reducă costurile, vânzările de bunuri de marcă proprie la Carrefour SA crescând de două ori mai repede decât mărcile naționale.

Suntem încă în acest mediu inflaționist cu tranzacționare în scădere, cu presiune asupra volumului, cu accelerări ale mărcii private și cu toate comportamentele noi ale clientului pe care le-am observat în ultimul an”, a declarat directorul executiv Alexandre Bompard, cu ocazia prezentării datelor financiare ale Carrefour.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII