vineri, decembrie 8, 2023
spot_img
AcasăBreaking NewsGabriela Firea a demisionat din Guvern! Este a doua demisie după scandalul...

Gabriela Firea a demisionat din Guvern! Este a doua demisie după scandalul „azilele groazei”

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, a demisionat vineri din Guvern după o discuție cu premierul și președintele PSD, Marcel Ciolacu. Este a doua demisie după cea a ministrului Muncii, Marius Budăi, după scandalul„azilele groazei”. 

Demisia Gabrielei Firea a fost depusă la Secretariatul General al Guvernului. „Plec pentru ca premierul să poată lucra în liniște proiectele economice și sociale bune pentru români, la fel miniștrii PSD și PNL, să-și poată prezenta munca. În această atmosferă de război total față de mine, ca membru al Guvernului, nu se poate continua o activitate normală”, a scris Gabriela Firea, într-un mesaj pe Facebook, în care anunță că se suspendă și din funcțiile deținute în PSD.

Sunt complet nevinovată, s-a văzut și din ancheta derulată, se va constata și în continuare, în justiție, dar ceea ce s-a întâmplat cu viața mea și a familiei mele în ultimele 10 zile mi-a arătat interesul imens ca eu să mă erodez și să-mi scadă până la anulare șansele de a mai câștiga un mandat de primar general”, a mai scris aceasta.

Demisia de onoare sau retragerea sprijinului politic din partea partidului

Firea primise termen de gândire până luni dacă își va da demisia de onoare din Guvern, au declarat surse din conducerea PSD, potrivit Digi24.

În urma publicării documentului care dovedește că patronul „azilelor groazei”, Ștefan Godei, a fost angajat la cabinetul de senator al Gabrielei Firea, dar și la clubul de fotbal deținut de primăria lui Florentin Pandele, acesteia i s-a transmis că ar trebui să facă un pas în spate, în caz contrar, partidul i-ar retrage sprijinul politic.

Gabriela Firea este primvicepreșdinte al PSD și și-a declarat intenția de a candida din nou pentru funcția de primar al Capitalei. În partid, se cunoaște de multă vreme existența unei rivalități între ea și liderii bărbați ai formațiunii, Marcel Ciolacu temându-se de o eventuală dorință a Gabrielei Firea de a candida la alegerile prezidențiale.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII