marți, aprilie 16, 2024
spot_img
AcasăBreaking NewsFurtuna Ciaran face ravagii în Europa! Vântul bate cu 270 km/h. Pană...

Furtuna Ciaran face ravagii în Europa! Vântul bate cu 270 km/h. Pană de curent masivă în Franța

Furtuna Ciaran a face prăpăd în vestul Europei. Cel puţin şase oameni au murit.

În plus, mai multe porturi au fost închise şi numeroase zboruri, anulate, informează Agerpres, citând AFP.

Accidentele fatale au fost cauzate de prăbuşirea unor copaci din cauza rafalelor violente de vânt: două victime în Belgia, una în centrul Madridului, un şofer de camion în Franţa, o femeie de circa 40 de ani în Germania şi un al şaselea deces în Ţările de Jos, conform dcnews.

Furtuna Ciaran a pus stăpânire pe vestul Europei

Furtuna Ciaran a dus la întreruperea parţială a traficului feroviar în Flandra, totodată, traficul maritim a fost întrerupt în zona portului Anvers.

În Franţa, circa 1,2 milioane de locuinţe au rămas fără electricitate, inclusiv 780.000 în Bretania, în vestul Franţei. În sudul Angliei, vânturile puternice şi ploile abundente au cauzat perturbări semnificative, conexiunile maritime din portul Dover fiind suspendate pentru o mare parte a dimineţii. Sute de şcoli au fost închise.

Alertă roșie a fost și pe insula anglo-normandă Jersey, care a înregistrat vânturi de până la 160 km/h, 35 de persoane fiind nevoite să se cazeze în hoteluri după ce locuințele lor au fost distruse.

În comitatul Cornwall, din sud-vestul Angliei, peste 8.500 de case au rămas fără electricitate. În Ţările de Jos, nivelul de alertă a fost ridicat la portocaliu, fiind aşteptate vânturi de până la 110 km/h.

Circulaţia trenurilor regionale în vestul Franţei este întreruptă până vineri dimineaţă. Şi circulaţia trenurilor de mare viteză a fost suspendată pe rutele Paris-Le Mans şi Paris-Nantes.

Fenomene extreme 

Afectată a fost și Spania, unde unele zone din Galicia sunt în alertă roşie din cauza vânturilor extrem de violente de pe coastă.

Explicația specialiștilor pentru aceste fenomene naturale este încălzirea globală provocată de emisiile de gaze cu efect de seră generate de activitatea umană.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII