sâmbătă, aprilie 13, 2024
spot_img
AcasăActualitateFemeile nemăritate au un rol uriaș în forța de muncă – și...

Femeile nemăritate au un rol uriaș în forța de muncă – și în economie

Mai multe femei decât oricând sunt singure, spune un nou raport – și asta are implicații semnificative pentru economia SUA, conform Washington Post.

Femeile singure – care amână căsătoria sau renunță la ea cu totul – sunt o forță economică în creștere. Femeile și-au pierdut mai multe locuri de muncă la începutul pandemiei. De asemenea, se întorc mai repede.

În timp ce decenii de schimbare a normelor legate de căsătorie și muncă le-au împuternicit să-și croiască propriile căi, un decalaj salarial încăpățânat continuă să împiedice multe femei, în special mamele singure, să se bucure de aceleași câștiguri economice ca bărbații singuri și cuplurile căsătorite. Femeile necăsătorite au câștigat doar 92% din ceea ce au câștigat bărbații necăsătoriți anul trecut și au o avere cu 29% mai puțină, au descoperit economiștii de la Wells Fargo.

Creșterea totală a femeilor singure se răspândește în economie și lasă o amprentă pe piața muncii, în avere și cheltuieli”, a declarat Sarah House, economist principal la Wells Fargo. „Totuși, vestea proastă este că diferența de salarii [între bărbați și femei] a rămas blocată în ultimii 15 ani. Femeile singure umplu un gol pe o piață a muncii foarte strânsă, dar încă câștigă mai puțin decât bărbații singuri.

O lume a femeilor

Femeile au făcut progrese în aproape toate domeniile economice în ultimele decenii. Numărul de femei care urmează și absolvă studii superioare universitare a depășit bărbații de ani de zile, potrivit cifrelor guvernamentale. De asemenea, femeile sunt mai predispuse să-și cumpere propriile case, în ciuda salariilor mai mici. Aproape 11 milioane de femei singure își dețineau casele în 2021, comparativ cu 8 milioane de bărbați singuri, potrivit unei analize recente a datelor recensământului realizată de LendingTree.

Femeile au, de asemenea, mai multe șanse să trăiască singure decât în ​​trecut, indiferent dacă dețin sau închiriază. Gospodăriile conduse de femei singure reprezintă acum 26% din gospodăriile din SUA.

Căsătoria a fost mult timp cel mai răspândit aranjament de gospodărie pentru femei și a servit adesea ca un vehicul pentru câștiguri și bogăție mai mari. În timp ce bărbații singuri câștigă mai mult decât femeile singure, cuplurile căsătorite aveau de aproape patru ori valoarea netă medie a persoanelor singure în 2019, potrivit sursei citate.

Viitorul economiei este de gen feminin 

Economiștii spun că aceste discrepanțe sunt deosebit de îngrijorătoare, deoarece mai mulți oameni amână căsătoria pentru perioade mai lungi de timp. Vârsta medie a femeilor pentru prima căsătorie a crescut constant, de la 25 de ani în 2001 la 28 de ani în 2021.

Femeile singure – indiferent dacă sunt divorțate, separate sau niciodată căsătorite – au mai multe șanse să muncească decât femeile căsătorite. Ponderea femeilor necăsătorite care lucrează sau caută un loc de muncă a crescut cu aproape două puncte procentuale în ultimul deceniu, chiar dacă rata generală de participare la forța de muncă a scăzut.

Dar salariile lor mai mici înseamnă că au mai puțină putere de cheltuieli. Femeile singure au cheltuit în medie 39.000 dolari în 2021, comparativ cu 41.000 dolari pentru bărbații singuri. Dar modelele lor de cumpărare au fost considerabil diferite: femeile aveau mai multe șanse să cheltuiască pentru lucruri de bază, cum ar fi locuința, îngrijirea sănătății și educația, decât pentru divertisment, călătorii și mese în oraș.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII