marți, aprilie 16, 2024
spot_img
AcasăNewsFABRICA DE COPII DIN CRETA! Cum erau momite tinerele să devină mame-surogat?

FABRICA DE COPII DIN CRETA! Cum erau momite tinerele să devină mame-surogat?

Scandalul care a zguduit Grecia

100 de tinere, inclusiv din România, au fost exploatate ca să fie mame – surogat de o rețea care a recoltat sistematic și ovule de la cel puțin 71 de femei.

Bebelușii născuți de ele erau dați apoi spre adopție cuplurilor infertile sau de același sex, care plăteau peste 100.000 de euro pentru un copil.

Se achită bine

Totul începea cu un anunț dat pe internet: „Bună! Sunt în căutarea domnișoarelor cu o stare financiară mai proastă care vor să facă un ban. Vârsta de la 18 până la 35 de ani. Se achită bine”.

Această procedură este ilegală în România – dar acceptată în condiții foarte stricte în Grecia. Unele dintre ele au cerut sume importante, însă odată ajunse în Creta, nu au primit nici măcar un sfert, potrivit ȘtirileProTV.

Victimele mergeau la clinică doar pentru a dona contracost ovule. Acolo erau convinse, cu bani, să rămână și însărcinate. Potrivit presei elene, cel puțin o româncă a fost audiată deja cu bebelușul în brațe. Ea a fost depistată pe aeroportul din Atena în timp ce spera să ajungă la Salonic, unde gruparea planificase o adopție ilegală.

200 de femei exploatate și drogate

Din casele unde erau ținute fetele au fost ridicate și cantități mici de droguri, ceea ce înseamnă că există posibilitatea ca fetele să fi fost drogate în cantități mici ca să poată fi controlate ușor, spun voluntarii români care au colaborat cu Interpolul.

Presa elenă susține că gruparea ar fi acționat deja de zece ani, timp în care peste 400 de cupluri au plătit ca să aibă un copil prin intermediul mamelor surogat. În această perioadă, cel puțin 200 de femei au fost exploatate.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII