luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăBreaking NewsEXCLUSIV: Se scumpesc biletele pentru transportul în comun în București

EXCLUSIV: Se scumpesc biletele pentru transportul în comun în București

Începând de duminică, sistemul de transport public din București și județul Ilfov va fi integrat, adică nu vor exista diferențe de tarif și se va putea călători cu un singur bilet cu toate mijloacele de transport, într-un anumit interval de timp. Tot de la 1 august, prețul unei călătorii urcă la 3 lei.

Până acum, un bilet STB costa 1,3 lei, iar o călătorie cu metroul, 2,5 lei. Scumpirile semnificative au fost anunțate marți, 13 iulie, de Ministerul Transporturilor și Primăria Capitalei.

Prețul abonamentelor STB și Metrorex de la 1 august  

  • Un abonament de 24 de ore va costa 8 lei.
  • Un abonament de 72 de ore va costa 35 de lei.
  • Abonamentul comun STB/Metrorex valabil 24 de ore va fi 14 lei.
  • Abonament comun STB/Metrorex valabil 7 zile va fi 50 de lei.
  • Abonamentul valabil o lună va fi 80 de lei doar pentru metrou sau STB.
  • Prețul unui abonament de o lună pentru ambele rețele va fi de 140 de lei.
  • Abonamentul valabil 6 luni va costa 400 de lei – metrou sau STB.
  • Abonamentul valabil 6 luni pe ambele rețele, metrou și STB, va costa 700 de lei.
  • Abonamentul valabil 12 luni va costa 700 de lei pentru metrou sau STB.
  • Abonamentul valabil 12 luni pe ambele rețele: 1.200 de lei.

Ce înseamnă sistem de călătorie integrat?

Întregul sistem de transport din Regiunea Bucureşti – Ilfov va fi integrat, începând cu data de 1 august 2021, astfel încât nu vor mai exista diferenţe de tarif între liniile urbane, regionale şi cele expres, iar pasagerii vor putea călători atât la suprafaţă, cât şi cu metroul, cu acelaşi bilet, într-un anumit interval de timp. Dacă un pasager optează pentru un bilet de 3 lei, îl poate utiliza pentru 90 de minute numai cu transportul de suprafață, iar pentru un bilet de 5 lei, poate utiliza timp de 120 de minute atât transportul de suprafață, cât și cel subteran (metroul). O noutate a biletelor introduse de la 1 august este că persoanele care circulă cu liniile regionale în Ilfov nu vor mai avea nevoie să valideze o nouă călătorie când schimbă linia. Cu același bilet, deplasarea locuitorilor din Ilfov cu autobuze ale vechilor linii regionale, care era restricționată la limita administrativă a Capitalei, va putea fi continuată până în centrul metropolei, în toată rețeaua de transport, cu o singură validare.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI) a anunțat marți, 27 iulie, că pentru a obişnui călătorii cu noul sistem de tarifare aplicabil de la 1 august, pe toată durata lunii august călătorii vor putea valida atât bilete de 1,30 de lei, care permit doar o călătorie, cât şi bilete de 90 sau de 120 de minute.

 

 

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII