luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăEntertainmentEUROVISION Controverse în cazul piesei alese să reprezinte Republica Moldova la Eurovision...

EUROVISION Controverse în cazul piesei alese să reprezinte Republica Moldova la Eurovision 2022. Versurile unioniste din varianta originală au dispărut

Zdob şi Zdub şi Fraţii Advahov sunt marii câştigătorii ai preselecţiei naţionale pentru Eurovision 2022. Artiștii vor reprezenta Republica Moldova, la Eurovision 2022, cu piesa „Trenuleţul”, care are un mesaj unionist.

O piesă care avea inițial un mesaj unionist Republica Moldova-România este alegerea Moldovei să reprezinte această țară la Eurovision 2022, relatează site-ul de peste Prut, Unimedia.

Piesa „Trenulețul” cântată de Zdob și Zdub și Frații Advahov fusese lansată cu tot cu videoclip în luna decembrie a anului trecut și conținea mai multe trimiteri la „frăția” celor două țări. Numai că din varianta prezentată la preselecția Eurovision au dispărut tocmai versurile care făceau trimitere la unirea celor două țări, scrie Unimedia, care o citează pe o jurnalistă din Republica Moldova, Angela Aramă, care a făcut o comparație între cele două versiuni ale textului.

Potrivit acesteia, textul inițial avea următoarele versuri: Țară veche, țară nouă Parcă-i una, parcă-s două Ba aparte, ba-mpreună Parcă-s două, parcă-i una Iar textul schimbat arată așa: Trenul vede când aleargă Cât de mică-i lumea largă Și că nu mai pare mare Pentru că nu are hotare Potrivit Unimedia, în discuția cu jurnalista a intervenit și unul dintre frații Advahov, care a precizat, într-un comentariu pe Facebook-ul acesteia, că aceasta din urmă nu este variantă finală. „Nu este varianta finală. Dacă vreți părerea noastră – optăm pentru varianta originală. Va fi o strofă și în engleză. Ne vom strădui să păstram ideea de bază, în scurt timp echipa va veni cu mai multă informație. Avem reguli și cerințe pe care trebuie să le respectăm”, a spus Advahov.

Cum sună varianta originală:

Cum sună varianta modificată, prezentată în concurs:

Dan Negru: România să aleagă aceeași melodie

Înainte să apară versiunea schimbată a piesei, omul de televiziune Dan Negru se declarase încântat de mesajul unionist al piesei. „«Trenulețul Chișinău -București» a celor de la Zdob și Zdub e o melodie care vorbește despre hora care se joacă la fel și-ntr-o țară, și-n cealaltă. Două țări, aceeași horă! Chișinău-București e refrenul cântecului!”, a scris Dan Negru, pe pagina sa de Facebook. „Aștept alegerea României! Cum ar fi să fie aceeași melodie? Cuza la Eurovision…”, a scris Negru.

Sursă: Libertatea.ro

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII