luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăActualitateFotografia zileiEMOȚIONANT Soldații americani au grijă de bebelușii afgani abandonați pe aeroportul din...

EMOȚIONANT Soldații americani au grijă de bebelușii afgani abandonați pe aeroportul din Kabul

O fotografie cu un soldat înarmat până în dinți, ținând un bebeluș nou-născut în brațe face înconjurul lumii.

De teama talibanilor care au pus stăpânire pe țară, mulți părinți afgani și-au lăsat copiii pe aeroportul Hamid Karzai din Kabul, singurul petic de pământ pe care încă îl mai apără trupele americane. Departamentul Apărării al SUA a postat pe Twitter fotografii în care apar soldați care leagănă bebelușii abandonați.

Pentru mii de afgani, salvarea vine de pe aeroport

Din disperare, a teribilei incertitudini dacă vor ajunge ei înșiși la aeroport, părinții își predau copiii soldaților. Zilele trecute au fost difuzate imagini în care familiile își aruncau copiii peste gardul de sârmă ghimpată, în speranța ca micuții să fie salvați. Potrivit Bild, sute de oameni se aflau și sâmbătă în fața aeroportului capitalei Kabul, încercând cu disperare să obțină un loc în avioanele de evacuare. Dar a trece de barajele talibanilor este dificil, dacă nu cumva chiar imposibil.

Departamentul de Stat a transmis că încearcă să reunească familiile afgane, dar acest lucru pare imposibil în realitatea din teren. Talibanii au ocupat pe 15 august capitala afgană Kabul, după ce în zece zile au cucerit toate orașele importante din țară. Pe rețelele de socializare au apărut apoi imagini șocante, cu afgani care se agață de roțile avioanelor, disperați să plece din Kabul, dar și oameni care au căzut de pe o aeronavă care decola.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII