vineri, decembrie 8, 2023
spot_img
AcasăBreaking NewsElevii români, cei mai buni din lume la Geografie! S-au întors acasă...

Elevii români, cei mai buni din lume la Geografie! S-au întors acasă cu locul întâi, trei medalii de aur și una de argint

Elevii români au făcut performanță la Olimpiada Internațională de Geografie din Indonezia. S-au întors acasă cu locul întâi, trei medalii de aur și una de argint.

Olimpicii români susțin că informațiile teoretice, învățate pe de rost, sunt inutile la o competiție de un asemenea nivel.

Accentul este, ca de altfel peste tot în străinătate, pus mai puțin pe informații teoretice de tipul cât de înalt e un munte și mai mult pe informații de tipul ce probleme ar putea sa apară atât la nivel morfologic în munte, cât și la nivel de societate care trăiește pe acolo”, Daniel Hanganu, elev medaliat cu aur, conform Digi24.

Noi facem o oră, ei fac 15 pe săptămână

Suntem într-o competiție cu cei din Singapore. Cei din Singapore au un fel de școală altfel. Ei au clase specializate de Geografie. Noi facem o oră, ei fac 15 pe săptămână. Din cei 4 elevi din lot, doi sunt din Iași, iar ceilalți din București și Focșani. Pentru ei, Geografia nu este neapărat o opțiune profesională, ci un mod în care simt ca înțeleg mai bine lumea înconjurătoare”, Dorin Fiscutean – coordonator lot olimpic.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII