marți, aprilie 16, 2024
spot_img
AcasăCinemaDustin Hoffman: „Sunt un evreu român! Îmi plac heringii şi vodca şi...

Dustin Hoffman: „Sunt un evreu român! Îmi plac heringii şi vodca şi simt că asta vine din ADN-ul meu”

Puțini sunt cei care știu că actorul Dustin Hoffman are origini românești. 

Dustin Lee Hoffman s-a născut la 8 august 1937, la Los Angeles, California, în SUA, într-o familie cu origini evreieşti, dintr-o mamă româncă (Liliana) şi un tată ucrainean (Harry Hoffman). Părinții lui au părăsit România în 1937.

Dustin Hoffman, un evreu român

Dustin Hoffman a vorbit pentru prima dată despre originile sale româneşti şi evreieşti în 2006, pentru volumul „Stars of David, semnat de Abigail Pogrebin, carte care a apărut un an mai târziu: „Sunt un evreu ruso-român. Îmi plac heringii şi vodca şi simt că asta vine din ADN-ul meu”, declara atunci actorul, notează Adevărul.

Dustin Hoffman a cunoscut un succes răsunător la Hollywood, având în palmares numeroase distincții și premii pentru diferitele roluri pe care le-a interpretat. Hoffman a fost dintotdeauna apreciat pentru capacitatea sa de a interpreta o paletă largă de personaje.

Un actor cameleonic

Nu și-a plictisit nicicând publicul. Fie că vorbim de interpretarea sa inocentă a unui tânăr absolvent de facultate, sedus de o femeie măritată în The Graduate (1967) sau de rolul magistral din All the President’s Men (1976), un film despre celebrul scandal Watergate – pentru care Dustin este nominalizat la Premiul BAFTA pentru cel mai bun actor în rol principal, rolul lui Ted Kramer din Kramer vs. Kramer, alături de actrița Meryl Streep pentru care primește Oscarul pentru cel mai bun actor în 1979, rolul emblematic din Tootsie (1982), în care interpretează o femeie, sau de interpretarea incontestabilă din 1988, a lui Raymond „Ray” Babbitt din Rain Man, care îi aduce din nou Premiul Oscar pentru cel mai bun actor și în care joacă alături de Tom Cruise, Dustin Hoffman este o legendă vie a cinematografiei și un actor cu adevărat cameleonic.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII