vineri, aprilie 19, 2024
spot_img
AcasăSănătateDoi copii de numai nouă ani, printre cele 25.000 de victime ale...

Doi copii de numai nouă ani, printre cele 25.000 de victime ale sterilizărilor forțate și impuse de stat, în Japonia

DE NECREZUT! Doi copii în vârstă de nouă ani se numără printre cele 25.000 de victime ale sterilizărilor forțate în Japonia, în conformitate cu legea eugeniei de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Legea, în vigoare de 48 de ani, obligă oamenii să se supună unor operații pentru a nu avea copii considerați „inferiori”, se arată într-un raport comandat de parlamentul Japoniei, scrie BBC, citat de ȘtirileProTV. Persoanele vizate erau cele cu dizabilități fizice sau cognitive, sau chiar boli mintale.

Sterilizări în masă, fără consimțământ

Aproximativ 25.000 de persoane au fost supuse unor operații de sterilizare, dintre care mai mult de 16.000 au fost efectuate fără consimțământ.

Unor persoane li s-a spus că sunt supuse unor proceduri de rutină, cum ar fi operațiile de apendice, se arată în raport. Cei doi copii de nouă ani care au fost sterilizați erau un băiat și o fată, se mai arată în raport. O victimă în vârstă de 80 de ani, care a fost forțată să se supună operației la 14 ani, a declarat presei locale că raportul este o dovadă că guvernul a înșelat copiii.

Aș dori ca statul să nu învăluie problema în întuneric, ci să ia în serios suferințele noastre în curând”, a declarat victima.

Constatările mai ample ale raportului au stârnit indignare pe rețelele de socializare.

Un utilizator Twitter a declarat că este dezgustat să afle că au fost sterilizați copii de doar nouă ani. Un alt utilizator a criticat guvernul pentru că a fost prea lent în abrogarea legii eugeniei, exprimându-și totodată speranța că Tokyo va analiza și legile care limitează drepturile femeilor și ale persoanelor LGBTQ.

Greșeală reparată prin despăgubiri financiare

Tokyo și-a cerut scuze în 2019 și a fost de acord să plătească fiecărui supraviețuitor 3,2 milioane de yeni (28.600 de dolari; 22.100 de lire sterline).

Printre alte țări care au avut politici de sterilizare forțată se numără Germania, Suedia și SUA. De asemenea, acestea și-au cerut scuze și au plătit despăgubiri victimelor supraviețuitoare.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII