vineri, aprilie 19, 2024
spot_img
AcasăActualitateDjokovici, doborât de Noul Nadal: Puştiul Alcaraz l-a bătut după un meci...

Djokovici, doborât de Noul Nadal: Puştiul Alcaraz l-a bătut după un meci fabulos, la Madrid

Novak Djokovici (Serbia, 34 de ani) rămâne pe locul 1 mondial, însă rezultatele sale din 2022 sunt departe de nivelul unui lider ATP.

Novak Djokovici a avut un 2021 de senzaţie, în care a câştigat trofeul la Australian Open, French Open şi Wimbledon şi a jucat finala la US Open. Pe cât de bun a fost sezonul precedent, pe atât de slab se anunţă a fi cel în curs. Pentru că, după acel fiasco al vaccinării la Australian Open, Nole n-a strălucit nici în turneele în care a primit permisiunea de a juca. Iar sâmbătă seară, în semifinalele turneului de la Madrid, liderul mondial a pierdut un meci cu un puşti sclipitor din noua generaţie.

În duelul cu Carlos Alcaraz (Spania, 19 ani, 9 ATP), supranumit Noul Nadal, Djokovici a luat primul set la tiebreak (7-6), dar le-a cedat pe următoarele două cu 5-7, 6-7. De notat că, în decisiv, Alcaraz a rezistat fantastic din punct de vedere mental şi, chiar dacă a irosit o minge de meci la 5-4, s-a redresat, s-a luptat în continuare şi şi-a adjudecat victoria în tiebreak, valorificând a treia minge de meci.

Graţie calificării în finala de la Madrid, Carlos Alcaraz şi-a asigurat urcarea până pe locul 6 mondial, în clasamentul live, actualizat în timp real, ceea ce reprezintă cea mai bună clasare din cariera sa de până acum.

Ce a făcut Novak Djokovici în actuala stagiune?

  • Dubai: Învins în sferturi de Vesely (72 ATP)
  • Monte Carlo: Învins după primul meci de Davidovich Fokina (29 ATP)
  • Belgrad: Învins în finală de Rublev (8 ATP)
  • Madrid: Învins în semifinale de Alcaraz (9 ATP)

Sursă: Adevărul.ro

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII