marți, decembrie 5, 2023
spot_img
AcasăBreaking NewsDirector ANM: „Luna iulie poate deveni cea mai caldă lună din ultimii...

Director ANM: „Luna iulie poate deveni cea mai caldă lună din ultimii 120 de ani”

Vremea caniculară continuă în România!

Astăzi au fost resimțite temperaturi de peste 46 de grade Celsius în mai multe zone din România. Cel mai cald este în sudul și vestul țării, iar meteorologii spun că acesta este abia începutul.

Am înregistrat 46° la Băile Herculane, la foarte multe stații din partea de sud-vest-sud a țării, 44° în Capitală 42 chiar în partea de est, spre jumătatea nordică, la Bacău, de pildă, de asemenea, 42° și nu în ultimul rând, și în centrul țării, la Târgu Mureș, 38°C, pe litoral 37° iată, în aproape toată țara s-a depășit, la nivelul temperaturilor resimțite, pragul unei zile de caniculă 35°.

În același timp trebuie să vorbim și de nopțile tropicale, pentru că va urma o noapte tropicală, cu siguranță, în bună parte din țară. De asemenea, temperaturile nu vor coborî sub 20° este posibil să consemnăm 25° așa cum s-a întâmplat practic de când a început acest al doilea val de căldură”, a explicat Elena Mateescu, directorul ANM, potrivit Antena 3 CNN.

Luna iulie, cea mai caldă lună din ultimii 120 de ani

Valul de căldură să poată fi persistent până la finalul lunii cuptor în țara noastră. Și acest lucru va face cu siguranță ca luna iulie din acest an să fie în top trei cele mai călduroase luni iulie din 1901 și până în prezent.

La nivelul acestei perioade m-am referit când am afirmat că este posibil ca luna iulie să fie cea mai călduroasă din ultimii 120 de ani”, a mai adăugat Elena Mateescu, directorul ANM.

Astfel, țara noastră se va confruntă cu încă trei săptămâni extrem de călduroase, iar disconfortul termic va continua să îngreuneze activitățile de zi cu zi. Temperaturile resimțite se vor apropia de 40°de grade, chiar și pe timpul nopții.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII