vineri, aprilie 19, 2024
spot_img
AcasăBreaking NewsDezastru în județul Timiș! Zeci de oameni au fost evacuați din cauza...

Dezastru în județul Timiș! Zeci de oameni au fost evacuați din cauza inundațiilor

Ultimele zile de iarnă au adus averse severe în Banat! Zeci de oameni au fost evacuați în județul Timiș, unde a fost în vigoare un cod roșu de inundații care a vizat râul Bega.

O alertă hidrologică este în vigoare pe mai multe râuri din Banat, Transilvania şi Crişana, potrivit Digi24.

În satul Bodo, județul Timiș, oamenii au fost nevoiți să-și lase gospodăriile în urmă și să-și caute adăpost. „Mi-am luat cățelul în brațe, l-am dus unde voi dormi și eu. E apă până la cureaua pantalonilor. Am peste 80 de ani. E greu de crezut, e greu de crezut”, povestește un localnic.

Gospodării inundate, oameni în căutare de adăpost

Râul Bega a inundat mai multe gospodării și în satul Răchita, aflat la aproximativ 20 de kilometri distanță. Pompierii și localnicii au lucrat împreună ca să consolideze un dig care le protejează casele.

Cinci locuințe au fost inundate și aproximativ 15 curți au fost inundate. O școală a fost evacuată, 65 de școlari, preșcolari și cadre didactice au fost trimiși acasă pentru a elimina orice risc„, a declarat Mihai Ritivoiu, prefectul județului Timiș.

Peste 6.000 de saci cu nisip au fost folosiți la întărirea digului. În sprijinul pompierilor din Timiș au venit și colegii lor din județele Arad și Hunedoara.

Pompierii din cadrul Detaşamentului Lugoj şi Staţiei Făget au fost solicitaţi să intervină, pentru evacuarea apei din 5 gospodării în comuna Răchita şi 1 din oraşul Făget; degajarea apei de pe drumul DJ 609 Cladova – Dubeşti”, a transmis ISU Timiş.

 În urma ploilor și ninsorilor din ultimele 3 zile, căzute peste stratul de zăpadă deja existent, s-au produs creșteri de debite și niveluri pe toate cursurile de apă, cu depășiri ale cotelor de apărare. „Fenomenele combinate, de cedare a stratului de zăpadă cu precipitațiile abundente înregistrate în ultimele 36 de ore, au contribuit la creșterea debitelor și a nivelurilor fiind în acest moment depășite cotele de pericol pe râul Bega, la stația hidrometrică Făget”, au transmis reprezentanții Apelor Române într-o postare pe Facebook.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII