vineri, februarie 23, 2024
spot_img
AcasăActualitateDesignerul Paco Rabanne a murit la 88 de ani

Designerul Paco Rabanne a murit la 88 de ani

Celebrul designer Paco Rabanne, născut în Spania, a murit la vârsta de 88 de ani.

Moartea lui Francisco Rabaneda y Cuervo, cunoscut sub numele de Paco Rabanne, a fost confirmată de un purtător de cuvânt al grupului spaniol Puig, care deține brandul Paco Rabanne:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paco Rabanne (@pacorabanne)


O personalitate majoră în modă, cu o viziune îndrăzneață, revoluționară și provocatoare, transmisă printr-o estetică unică”, a declarat Marc Puig, președinte și CEO Puig.

Cine a fost Paco Rabanne?

Născut într-un sat din regiunea bască spaniolă în 1934, Rabanne a crescut în Franța și a studiat arhitectura la Ecole des Beaux Arts din Paris. Și-a început cariera schițând genți și pantofi de ultimă generație, proiectând piese vestimentare și bijuterii din materiale neconvenționale, cum ar fi metal și plastic.

Prima sa colecție, pe care a descris-o drept „rochii de nepurtat din materiale contemporane” au fost piese din benzi de plastic legate cu inele metalice, purtate de modelele desculțe la o prezentare de modă, într-un hotel de lux din Paris.

Paco Rabanne a realizat transgresiunea magnetică. Cine altcineva ar putea determina femeile pariziene să poarte rochii din plastic și metal”, a declarat Jose Manuel Albesa, președintele diviziei de frumusețe și modă Puig.

Designerul a făcut echipă cu familia Puig din Spania la sfârșitul anilor 1960, lansând parfumuri care au servit drept rampă pentru expansiunea internațională a companiei.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII