marți, decembrie 5, 2023
spot_img
AcasăActualitateDecizia românului Marius Vizer, prieten cu Vladimir Putin, a scandalizat Ucraina!

Decizia românului Marius Vizer, prieten cu Vladimir Putin, a scandalizat Ucraina!

Marius Vizer (64 de ani) este unul dintre cei mai influenți români din sportul mondial. Acesta se află în fruntea Federației Internaționale de Judo (IJF) din 2007 și nu o dată, ci de mai multe ori a apărut în diferite fotografii, alături de Vladimir Putin (70 de ani), practicant de judo și un mare fan al acestui sport.

Însă, ultima decizie luată de Vizer, din postura de șef al IJF, a scandalizat Ucraina, potrivit Adevărul.

Forul condus de Vizer a anunțat că sportivii din Rusia și Belarus vor fi acceptați la Mondialele din Qatar (7-14 mai). IJF a precizat că sportivii din aceste două țări pot concura individual, sub steag neutru, așa cum se întâmplă și în tenis. Doar că ucrainenii nici nu vor să audă de așa ceva! Drept urmare, au anunțat, în mod oficial, că vor boicota Mondialele din Qatar, informează Agerpres.

Comunicat dur al federației ucrainene

Așadar, Ucraina nu va trimite niciun sportiv, la Doha. Mai mult, Federația de Judo din această țară a publicat un comunicat dur prin care a atacat decizia luată de IJF.

Majoritatea echipei Rusiei e compusă din sportivi care sunt soldaţi în activitate în armata Federaţiei Ruse, care a atacat Ucraina pe 24 februarie 2022 şi care continuă să ducă un război brutal împotriva teritoriului nostru. Peste 250 de sportivi ucraineni, la rândul lor, şi-au dat viaţa pentru a-şi apăra ţara, iar printre ei şi judoka. Noi nu vedem nici neutralitate, nici egalitate de tratament şi nicio punte către pace, aşa cum invocă Federaţia Internaţională în rezoluţia sa privind participarea ruşilor şi belaruşilor la Campionatele Mondiale de la Doha. În plus, noi considerăm că această decizie contrazice ultimele recomandări ale Comitetului Internaţional Olimpic din 28 martie 2023, în care se precizează că un statut de sportiv neutru nu poate fi acordat decât cei cărora nu sunt militari, a explicat Federația Ucraineană de Judo.

La fel de acidă a fost și judoka ucraineană, Daria Bilodid, campioana mondială din 2019 la categoria 48 kg şi medaliată cu bronz la JO de la Tokyo.

Toate aceste persoane care vor participa la Campionatele Mondiale sunt militari. Deci, n-are niciun sens!, a scris Bilodid pe Instagram, cu referire la sportivii care vor reprezenta Rusia și Belarus, la Mondialele din Qatar.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII