marți, aprilie 16, 2024
spot_img
AcasăActualitateDE NECREZUT Un loc de parcare de reședință în București devine un...

DE NECREZUT Un loc de parcare de reședință în București devine un lux de la 1 ianuarie 2022

Taxa anuală pentru locul de parcare de reședință în București se majorează de la 1 ianuarie 2022. În funcție de zona unde locuiesc, proprietarii de mașini vor plăti pentru un loc de parcare de reședință între 300 și 600 de lei pe an. Până acum, taxa varia între 37 și 84 de lei pe an.

Decizia de scumpire a fost luată de Consiliul General al Municipiului București prin hotărârea 105/2021 din 27 aprilie, la cererea primarilor de sectoare. Potrivit motivării care însoțea proiectul de hotărâre adoptat de ”Parlamentul” Capitalei,”responsabilitatea de a deţine o maşină trebuie să fie însoţită de o contribuţie corectă la bugetele autorităţilor locale, care să permită dezvoltarea de servicii de parcare decente”.

Care sunt noile tarife pentru parcările de reședință din București

Scumpirea tarifelor este foarte mare. Majorarea face ca prețul unei parcări de reședință din Capitală va crește de la 60-80 de lei pe an, în prezent, până la 600 de lei, în funcție de zonă, potrivit unui proiect aprobat marți de Consiliul General al Municipiului București.

Prețul unei parcări de reședință va fi din 2022 următorul: 

  • zona A – 600 lei / an
  • zona B – 500 lei / an
  • zona C – 400 lei / an
  • zona D- 300 lei / an

Prețuri parcări reședință în funcție de zonă 2021 

  • Zona A–84 de lei/an
  • Zona B–66 lei/an,
  • Zona C–55 de lei/an
  • Zona D–37 de lei/an

Delimitarea celor patru zone de care va depinde scumpirea poate fi consultată aici: https://doc.pmb.ro/harti/zonarea_fiscala/docs/anexaa.pdf. Ele sunt organizate după zonarea fiscală a Capitalei.

Câte locuri de parcare de reședință sunt în București

În acest moment, la nivelul municipiului București există în jur de 250.000 de locuri de parcare de reședință. Potrivit definiției parcării de reședință asumate de autoritățile locale din București, aceasta este un spațiu delimitat, aflat în administrarea primăriei de sector, situat la maxim 250 de metri de adresa proprietarului mașinii.

Primăria Capitalei pregătește o nouă strategie de parcare

Primăria Capitalei vrea să schimbe regulile pentru folosirea parcărilor. Regulamentul pregătit de instituția condusă de primarul general Nicușor Dan în colaborare cu edilii de sectoare va fi pus în dezbatere publică la începutul lui 2022.

Potrivit unor surse, documentul prevede că parcările de reședință ar putea fi folosite de cei care plătesc taxa între orele 8 seara și 8 dimineața. În restul zilei pot fi ocupate de oricine fără a exista o sancțiune. În prezent, deși au mai fost astfel de propuneri, ele au fost respinse iar posesorul locului de parcare are dreptul de a-l folosi 24 de ore din 24 iar dacă este ocupat poate cere intervenția polițiștilor locali.

Sursă: Click.ro

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII