marți, aprilie 16, 2024
spot_img
AcasăActualitateDe la 1 ianuarie 2024, facturarea electronică va fi obligatorie pentru toate...

De la 1 ianuarie 2024, facturarea electronică va fi obligatorie pentru toate tranzacţiile între firme

Începând cu 1 ianuarie 2024, facturarea electronică va fi obligatorie în ţara noastră pentru toate tranzacţiile între firme, anunţă Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a afirmat că o decizie a Consiliului Uniunii Europene legată de facturarea electronică reprezintă „un pas uriaş pentru combaterea fraudei”.

Lupta împotriva combaterii fraudei şi a evaziunii fiscale intră într-o nouă etapă. Datorită unei decizii luate de Consiliului Uniunii Europene, de la 1 ianuarie 2024 facturarea electronică va obligatorie în ţara noastră pentru toate tranzacţiile între firme”, a scris, joi seară, pe Facebook, ministrul Finanţelor.

Scade riscul fraudei și al falsurilor

Marcel Boloş apreciază că este un instrument valoros pentru a urmări în timp real lanţurile de fraudare în materie de TVA. „Faptul că facturarea electronică asigură o înregistrare precisă şi verificabilă a tranzacţiilor comerciale facilitează procesul de verificare şi audit. Aşa ne asigurăm că tranzacţiile sunt conforme cu reglementările fiscale şi nu au fost manipulate în mod fraudulos”, a adăugat ministrul, potrivit Hotnews.

Implementarea facturării electronice obligatorii va elimina posibilitatea utilizării facturilor false sau duplicat, pentru că fiecare tranzacţie este înregistrată în mod unic.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII