vineri, februarie 23, 2024
spot_img
AcasăActualitateDe când știa, de fapt, Israelul că Hamas plănuiește să atace țara....

De când știa, de fapt, Israelul că Hamas plănuiește să atace țara. Armistițiul s-a încheiat, în timp ce Franța îndeamnă la reluarea înțelegerii

Chiar dacă au oficialii israelieni au pus mâna pe un document în care este notat, pas cu pas, atacul plănuit de Hamas, țara nu a considerat că este un pericol real. Documentul, care are aproape 40 de pagini, este cunoscut sub numele de „Zidul Ierihonului”.

Israelul bănuia că Hamas urmează să atace țara, pe baza unui document secret

New York Times susține că Israel avea ceva bănuieli legate de un posibil atac, dar chiar și așa, au considerat că este puțin probabil să izbucnească un război în toată regula. În document nu era trecută și data la care ar putea începe atacul.

În schimb, existau anumite direcții care arată că Hamas se pregătește intens pentru o confruntare.

Armistițiul dintre Israel și Hamas s-a încheiat. Au fost reluate atacurile

După șapte zile de armistițiu, înțelegere nu a fost prelungită, iar astăzi, atacurile au fost reluate. În tot acest timp, Qatar a confirmat că se duc negocieri astfel încât armistițiul să fie prelungit. Tot oficialii din Qatar s-au ocupat și de stabilirea unor condiții în care au fost eliberați ostatici de către Hamas. Și Franța și-a exprimat regretul pentru că armistițiul nu a fost prelungit și îndeamnă la pace, în cea de-a 56-a zi de război.

„Ruperea armistițiului este o veste foarte proastă, regretabilă, pentru că nu aduce nicio soluție și complică rezolvarea problemelor care apar. Este esențial, în același timp, să continuă să eliberăm ostaticii care se află de 55 de zile în condiții extrem de dificile, pentru a permite să ajungă cât mai multe ajutoare și pentru a le putea împărți în interiorul Fâșiei Gaza, unde populația civilă are de suferit”, a declarat a declarat Catherine Colonna, Ministrul francez al Afacerilor Externe, potrivit aljazeera.com

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII