vineri, decembrie 8, 2023
spot_img
AcasăActualitateCUTREMUR ARAD! Case și mașini avariate, în urma seismului de 5,2 grade

CUTREMUR ARAD! Case și mașini avariate, în urma seismului de 5,2 grade

CUTREMUR DE MAGNITUDINE MARE ÎN ARAD! Cutremurul cu magnitudinea 5,2 pe Richter s-a înregistrat, marți seară, 6 iunie, la o adâncime de 6.3 kilometri în județul Arad și a fost resimțit în Timișoara, Oradea, Reșița, Szeged și Bekescsaba, în Ungaria, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului.

Seismul s-a simțit cel mai puternic la Arad, unde au căzut țigle și cărămizi de pe clădiri și casele oamenilor. De asemenea, casele vechi au fost avariate, iar mai multe cărămizi au lovit mașinile parcate pe stradă, informează Libertatea.

Cutremur de 5,2 grade în Arad

Am dat o tură prin oraş, nu avem victime, nu avem oameni răniţi, nu avem pagube majore nicăieri. Evident clădirile vechi, clădirile neîngrijite acum îşi arată faţa mai puţin plăcută. Sunt pagube la acoperiş şi mai sunt unele elemente care stau să cadă”, a declarat Călin Bibarț, primarul municipiului Arad, după seism.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad a transmis că în urma cutremurului nu există victime. Echipaje operative din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vasile Goldiș al județului Arad au fost trimise în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaștere în municipiul și județul Arad.

Potrivit ISU, pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru degajarea unor elemente de construcție de pe clădiri pe străzile Mărășești și Lucian Blaga, relatează Aradon.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII