vineri, decembrie 8, 2023
spot_img
AcasăActualitateCurtea de Apel din Sofia a decis ca Elena Udrea să rămână...

Curtea de Apel din Sofia a decis ca Elena Udrea să rămână în arest!

Curtea de Apel din Sofia a decis, joi, ca Elena Udrea să rămână în arest, în Bulgaria, până la extrădarea sa.

Magistrații bulgari i-au respins Elenei Udrea contestația depusă împotriva arestării provizorii, o decizie luată săptămâna trecută de jucătoria din Blagoevgrad, o instanță care va trebuie să decidă soarta mandatului european de arestare.

Cel mai probabil, Elena Udrea va afla marți dacă judcătorii bulgari, care au arestat-o provizoriu, vor decide să pună în aplicare acest madat european de arestare emis pe numele fostului ministru al Turismului, după ce a fost confirmată la instanța supremă acea condamnare de șase ani de închisoare primită de Udrea în dosarul Gala Bute.

E vorba despre o decizie care, indiferent cum va suna, câtă vreme Elena Udrea s-a opus spunând că nu vrea să fie extrădată în România, poate fi contestată, de asemenea, la Curtea de Apel din Sofia, așa încât, cel mai probabil, poate în următoarele 7, poate chiar 10 zile, vor mai fi necesare aceste proceduri.

Udrea, emoții în dosarul finanțării campaniei lui Băsescu din 2009

Joi, la Înalta Curte de Casație de Justiție, într-un dosar aflat în faza de apel, Elena Udrea ar fi trebuit să fie judecată pentru modul în care a finanțat campania prezidențială a lui Traian Băsescu în 2009.

În prima instanță, la Curtea de Apel București, fostul ministru a fost condamnat la 8 ani de închisoare. Acest dosar se află foarte aproape de finalizare.

Instanța de judecată a decis ca în ipoteza în care procedura privind predarea către autoritățile de la București pentru ispășirea pedepsei în România va mai dura în următoarele săptămâni, la următorul termen de judecată ar putea fi emis un ordin european de anchetă, astfel încât Elena Udrea să fie audiată în sistem de video conferință, apoi instanța urmând a rămâne în pronunțare.

Sursă: ȘtirileProTV.ro

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII