luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăActualitateCUPA MONDIALĂ 2022: Messi a reușit să aducă un regal lui Maradona

CUPA MONDIALĂ 2022: Messi a reușit să aducă un regal lui Maradona

Lionel Messi (35 ani) a devenit campion mondial cu Argentina, adăugând astfel în palmaresul său mult râvnita Cupă Mondială pe care visa să o dedice jucătorului fenomen Diego Maradona.

Messi a reușit să revendice singurul premiu care i-a scăpat, singura onoare pe care o tânjea mai presus de toate celelalte, singura realizare care i-ar putea consolida și mai mult statutul de cel mai mare jucător de fotbal.

LUSAIL, Qatar – așteptarea a luat sfârșit pentru Lionel Messi! La apusul carierei sale strălucitoare și glorioase a inspirat echipa de fotbal a Argentinei să învingă Franța în finala din această duminică.

O energie sălbatică s-a învârtit în jurul Argentinei de-a lungul acestui turneu. A străbătut străzile din Doha, pline de zeci de mii de fani argentinieni în ultima lună. Jucătorii au detectat această euforie pulsatorie, presiunea nu numai de a pune capăt așteptării a 36 de ani pentru o a treia Cupă Mondială, dar și de a asigura apoteoza carierei lui Messi. Căpitanul Argentinei spusese că aceasta va fi ultima lui Cupă Mondială, ultima lui șansă de a experimenta o bucurie pe care el și mulți dintre fani nu au simțit-o în viața lor.

Cel mai frumos meci din istorie

Tot ce a făcut Argentina în Qatar a fost trăit la extreme. Înfrângerea în fața Arabiei Saudite a aruncat echipa în disperare. Fiecare dintre victoriile sale ulterioare a dezlănțuit un entuziasm de nestăvilit. Zgomotul pe care l-au emis fanii Argentinei când mingea a lovit plasa părea să străpungă cerul. În sfârșit, așteptarea lui Messi s-a încheiat.

În clipele după ce a ajuns la ceea ce a văzut întotdeauna ca fiind atât destinul său, cât și datoria lui, Messi părea fericit, dar foarte calm. În timp ce coechipierii săi alergau unul la altul, la banca masivă de fani ai Argentinei din spatele golului în care fusese dată lovitura finală, Messi, a zâmbit pur și simplu, încercând să descopere cum și-ar putea aduce soția, pe Antonela Roccuzzo, și cei trei copii ai lor pe teren.

Messi poate să fi învățat cu mult timp în urmă că nu e ușor să îl egalezi pe Diego Maradona, să transforme Argentina într-un campion mondial. Această Cupă Mondială a fost despre el. Mereu a fost vorba despre el.

După ce scorul s-a încheiat 3-3 în prelungiri și 4-2 la loviturile de departajare, ceremonia a lansat un val puternic de emoții. Messi a fost purtat pe teren pe umerii coechipierilor săi, o mulțime imensă de membri ai personalului și copii în urma lor, un omagiu adus lui Maradona din 1986, ultima dată când Argentina a fost campioană mondială.

La final, acesta s-a oprit lângă trofeu. Apoi s-a aplecat, atât de ușor, i-a mângâiat cupola netedă și a sărutat-o, o dată, de două ori. Messi așteptase destul de mult. Nu voia să mai aștepte.

Kylian Mbappé, omul meciului

Moștenitorul aparent pe scena mondială a lui Messi, Kylian Mbappé, a devenit primul om care a marcat un hat trick într-o finală a Cupei Mondiale în mai bine de jumătate de secol. Coechipierul lui Messi de la PSG a câștigat trofeul FIFA Golden Boot, după ce a marcat cele mai multe goluri în turneu.

El a dat două pase decisive și a marcat un total de opt goluri, inclusiv trei împotriva Argentinei duminică, într-o finală plină de entuziasm pe stadionul Lusail.

Totalul de opt goluri marcat de Mbappé în Qatar este cel mai mare la o singură Cupă Mondială de când Gerd Muller a marcat de 10 ori în 1970 (Ronaldo, opt în 2002), dar asta va fi o mică consolare pentru atacant după înfrângerea dureroasă a Franței.

După ce a câștigat în 2018 împotriva Croației, Mbappé este marcatorul cu cele mai multe goluri din istoria finalei Cupei Mondiale, cu un total de 12 goluri, plasându-se astfel la egalitate cu triplul campion Pele.

Cristiano Ronaldo a ținut cu Argentina

Principalul rival al lui Messi a fost de partea Argentinei în seara cea mare! Cristiano Ronaldo a precizat de multe ori că fiul lui este fan Messi, iar soția lui, Georgina Rodriguez, este din Argentina, așa încât întreaga sa familie a ținut cu Argentina la Cupa Mondială 2022.

Postarea lui Messi de pe Instagram creează istorie

Atacantul argentinian gustă în sfârșit din succesul lui Diego Maradona din 1986, ridicând cel mai râvnit premiu al fotbalului, după probabil cea mai dramatică finală a Cupei Mondiale din istorie.

A fost rezultatul pe care și l-au dorit cei mai mulți fani ai fotbalului, deoarece milioane de oameni l-au văzut în sfârșit pe Messi cu trofeul de aur în mâini, iar duminică seara și-a împărtășit încântarea pe Instagram cu o serie de poze.

La momentul redactării acestui articol, postarea a fost apreciată de peste 69 de milioane de ori, devenind cea mai apreciată postare din istoria Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII