luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăActualitateCum identificăm și tratăm tenul gras cu tendință acneică?

Cum identificăm și tratăm tenul gras cu tendință acneică?

Tenul gras este întotdeauna predispus la apariția acneei, o problemă des întâlnită, indiferent de vârstă sau sex. Cu toții ne-am confruntat, la un moment dat, cu dificultăți în întreținerea tenului cu tendință acneică. Însă, cu tratamentul potrivit de îngrijire și menținere a pielii, putem combate efectele nedorite cauzate de acnee.

În primul rând, niciun tratament nu va funcționa pe deplin, fără respectarea unei alimentații potrivite. Prin eliminarea grăsimilor și a lactatelor, se vor observa ameliorări vizibile la nivelul pielii. În al doilea rând, pentru a urma tratamentul ideal de îngrijire facială trebuie identificat tipul de ten și cauzele care determină formarea acneei, ceea ce se poate realiza, cu ușurință, în urma unui consult dermatologic. În baza acestuia putem stabili de ce produse avem nevoie pentru a pune în aplicare sfaturile specialiștilor.

Rutina zilnică de curățarea a tenului elimină orice tip de imperfecțiuni

Cel mai important aspect, în tratarea și prevenirea tenului cu imperfecțiuni este curățarea facială. Este extrem de important ca în rutina zilnică să includem procesul de curățare a tenului, folosind produsele potrivite. Astfel, aspectul pielii va fi îmbunătățit, protejat împotriva factorilor termici și chimici, nu va fi expus deshidratării și vor întârzia apariția prematură a semnelor de îmbătrânire. Cu ajutorul produselor de curățare și întreținere a tenului, nu vom elimina doar riscul acneei, dar vom contribui și la menținerea aspectului tânăr și sănătos al pielii.

Curățarea facială se realizează dimineața și seara, înainte și după aplicarea produselor de make-up. În acest fel, se creează o rutină zilnică, ușor de menținut, chiar și în baza unui program încărcat. În principiu, produsele folosite dimineața sunt gelurile de curățare, produsele de tonifiere, crema hidratantă și crema de protecție împotriva razelor UV. Numai după folosirea acestora, putem aplica machiajul. Seara se vor folosi produsele demachiante, gelul de curățare și cremele de tip tratament pentru acnee.

Ocazional, 1/2 pe săptămână trebuie incluse în rutina de întreținere a tenului exfoliantele și măștile faciale. Acestea mențin pielea hidratată pe termen lung, conferă uniformitate și asigură senzația de piele catifelată la atingere.

Cu toate că poate viața noastră se derulează cu viteza luminii și foarte rar găsim un moment prielnic pentru folosirea tratamentelor și procedurilor de înfrumusețare potrivite, este extrem de important să conștientizăm valoarea acestora și impactul pe care îl pot avea asupra sănătății noastre, în timp.

 

 

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII