luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăArtăCum arată azi Robert Powell, actorul care l-a interpretat pe Isus?

Cum arată azi Robert Powell, actorul care l-a interpretat pe Isus?

Miniseria televizată „Isus din Nazaret” (1977), regizată de Franco Zeffirelli, este astăzi un clasic al genului și a fost definitorie pentru cariera lui Robert Powell.

Actorul în vârstă de 78 de ani a declarat că acest rol a fost una dintre cele mai importante și provocatoare experiențe ale carierei sale. Powell a mărturisit că a dorit să ofere o portretizare cât mai credibilă, astfel că a petrecut mult timp citind și studiind textele biblice și istorice, în încercarea de a înțelege mai bine personajul și mesajul lui Isus. Actorul a declarat că a încercat să se concentreze pe latura umană a personajului, să arate vulnerabilitatea și compasiunea sa, dar și forța și înțelepciunea conform Adevărul.

Interpretarea lui Powell rămâne una dintre cele mai cunoscute și apreciate din istoria cinematografiei și televiziunii și a avut un impact semnificativ asupra publicului.

Actorul a declarat într-un interviu că, la un moment dat, oamenii au ajuns chiar să-l confunde cu Isus. „Odată, eram în Venezuela, filmam un serial italian, chiar în perioada Paştelui. Colegii mei, care erau catolici, au fost la slujbă, iar când s-au întors au început să râdă de mine şi mi-au spus: «În altar nu au o icoană, imaginea pe care o venerează este a ta». Era o poză dintr-o revistă”, declara actorul.

Deși acest rol și-a pus amprenta asupra carierei lui Robert Powell, actorul are un CV bogat. De-a lungul carierei a mai jucat în filme precum „Tommy” (1975), „Harlequin” (1980), „Escape to Athena” (1979) și „The Thirty Nine Steps” (1978). De asemenea, el a avut numeroase apariții în seriale de televiziune britanice precum „Doomwatch”, „Holby City”, „The Detectives” și „Doctors”. Robert Powell este cunoscut și pentru vocea sa distinctivă și a narat diverse documentare, printre care „The Real Jesus of Nazareth” (2017).

Robert Powell, viață personală

Actorul are un mariaj solid și este căsătorit de 48 de ani cu Barbara Lord, pe care a cunoscut-o în culisele unei emisiuni la BBC. S-au căsătorit în 1975, cu puțin timp înainte să înceapă filmările la „Isus din Nazaret”.

Ei au un băiat și o fată, dar și un nepoțel, Oscar, despre care Robert Powell a spus că „i-a schimbat lumea”. Franco Zeffirelli a fost nașul de botez al primului său copil. De asemenea, actorul are doi câini pe care îi consideră copiii săi.

Robert Powell, în prezent

Robert Powell a fost mereu o persoană retrasă şi nu i–a plăcut să fie mediatizat, dar a mărturisit că îi place berea nefiltrată şi că nu poate trăi fără Google Maps. „Mi se pare incredibil de deprimant faptul că, la fel ca pe alte persoane, şi pe mine mă apucă disperarea când nu-mi găsesc telefonul. Rămân «blocat» cu el, de multe ori, îmi place să stau pe Twitter şi Facebook. Și cred că Google Maps este genial, deoarece înlătură stresul atunci când mergi într-un loc nou, indiferent dacă mergi pe jos sau cu mașină”, a spus Robert Powell într-un interviu pentru express.co.uk.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII