vineri, decembrie 8, 2023
spot_img
AcasăBusinessCum a schimbat regele Charles al III-lea viața satului săsesc Viscri?

Cum a schimbat regele Charles al III-lea viața satului săsesc Viscri?

Regele Charles al III-lea urmează să fie încoronat sâmbăta aceasta, dar pentru câţiva români e vecinul de vis a vis, domnul simpatic şi prietenos pe care îl poţi întâlni la un ceai sau la plimbare, pe uliţa satului. E Charles de la Viscri. Omul care a arătat lumii unde e acest sat din inima Transilvaniei. Iar pe noi ne-a învăţat cum să îl iubim şi cum să avem grijă de el.

Viscri e azi o comunitate cosmopolită, în plină dezvoltare, cu oameni tineri şi planuri îndrăzneţe.

Prințul de Wales a ajuns prima dată la Viscri, acum mai bine de 25 de ani, şi n-ar mai fi vrut să plece niciodată. Am văzut cu ochii mei ceea ce ştiam că e unic, dar m-am convins că e cu adevărat special”, a declarat Regele Charles.

Un sat desprins din povești, cu oameni simpli, clădiri tradiționale şi un peisaj netulburat de nimic. Prințul a ales casa de la numărul 163, conform unui reportaj ObservatorNews. Când nu era acasă, la Viscri, Charles lăsa întotdeauna cheia la câte un vecin, pentru cei care ar fi vrut să viziteze ori să doarmă, o noapte, două, la el în dormitor.

Viscri, o comunitate cosmopolită în inima României

Viscri e azi o comunitate în schimbare, cosmopolită, surprinzătoare și în plină dezvoltare.

Viscri nu mai era deloc satul vechi și prăfuit pe care Alexandra îl lăsase în urmă. Ci locul ales inclusiv de prințul Charles pentru a trăi aici, fie și numai câteva zile pe an. Satul Viscri are grup de WhatsApp și toată lumea muncește – unii fac dulceață, alții ciorapi de lână, unii au pensiuni, alții restaurante.

Dacă ar fi să schimbe ceva din viaţa lor de acum, sătenii ar interzice accesul maşinilor în sat. În lunile de vară, numărul locuitorilor e şi de cinci ori mai mare. Turişti vin aici sperând că se pot întâlni, fie şi întâmplător, cu prinţul.

Katherine, artistă americană, stabilită la Londra, a îndrăznit să viseze mai mult. Să ia ceaiul cu Charles. Dorinţa i s-a împlinit acum 4 ani.

Eu, recunosc, am fost destul de tăcută la masă şi timpul s-a scurs iar pentru că eu îi pregătisem un dar, i-am spus: <<Majestate, am un cadou!>> Iar el a zis <<Pentru mine?>> A fost aşa de drăguţ”, a povestit Katherine. După care au mai stat puţin la poveşti, iar prințul a plecat. Anul trecut, la Viscri, s-au reîntâlnit.

Și-a adus aminte de mine. Nu ştiu, poate că doar a spus-o aşa. Şi i-am spus că m-am căsătorit, am adus pe lume un copil, şi acum locuiesc aici. Iar el a spus <<Wau, e incredibil!>>”, a adăugat femeia.

Nu e om în Viscri care să nu-l fi zărit măcar o dată aici pe uliță din sat pe Regele Charles al III-lea. E un om cald, așa îl descriu toți cei care au dat mâna cu Majestatea Sa. Și îl apreciază cel mai mult pentru că a dus vestea în toată lumea că Viscri e un loc care merită vizitat. La pas, aşa cum a făcut şi Majestatea Sa din 1998 și până astăzi.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII