sâmbătă, aprilie 13, 2024
spot_img
AcasăActualitateCristian Popescu Piedone a fost eliberat de la Penitenciarul Jilava

Cristian Popescu Piedone a fost eliberat de la Penitenciarul Jilava

Piedone a părăsit miercuri Penitenciarul Jilava după ce judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis achitarea definitivă a fostului edil în dosarul Colectiv.

Am spus Înaltei Curţi înaintea acestei decizii că mai sus de această treaptă a justiţiei există Dumnezeu, unde m-am rugat să deschidă ochii judecătorilor. (…) Fiecare cu păcatele lui. Eu am vrut de la început să răspund pentru păcatele mele. Din păcate, am răspuns pentru altcineva”, a spus Piedone imediat după ce a ieșit din penitenciar.

Nu voi cere despăgubiri. Şi aşa statul e aşa cum e. A mă bate cu trecutul înseamnă să ard prezentul. Voi fi repus în functie“, a mai declarat Piedone. Cu puțin timp înainte de eliberarea sa, Prefectura Capitalei anunțase că acesta urmează să fie repus în funcție, potrivit Libertatea.

La ieșirea din penitenciar, Piedone a fost întâmpinat de mai mulți susținători. Și în urmă cu un an, când acesta a fost încarcerat, mai mulți se aflau în fața penitenciarului. Printre cei prezenți acum se numără și fiul său, Vlad Piedone, precum și mai mulți oficiali din Primăria Sectorului 5 – viceprimarul sectorului 5, Mircea Horațiu Nicolaidis, adjunctul Poliției Locale Sector 5, Florin Chioran, fostul șef de cabinet al lui Piedone, Claudiu Ceti.

Piedone, achitat definitiv după un an de închisoare

Cristian Popescu Piedone a fost condamnat în mai 2022 la patru ani de închisoare pentru abuz în serviciu.

Fostul primar primise o pedeapsă de 8 ani și 6 luni de închisoare cu executare, însă magistrații Curții de Apel au decis scăderea acesteia după ce, în timpul procesului, au eliminat forma agravantă a infracțiunii de abuz în serviciu. Judecătorii de la Curtea Supremă l-au achitat definitiv pentru acuzația de abuz în serviciu și au decis, în același timp, că Piedone nu va mai plăti cheltuielile judiciare către stat.

Piedone a fost găsit vinovat în dosarul Colectiv, atunci când 65 de tineri au murit în urma incendiului izbucnit pe 30 octombrie 2015 în clubul bucureștean Colectiv în timpul concertului trupei Goodbye to Gravity, după ce buretele de pe un stâlp a luat foc din cauza artificiilor.

Instanța a stabilit că localul funcţiona în condiţii improprii, având ferestrele zidite şi o singură cale de evacuare în caz de urgenţă. În calitatea sa de primar al sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a fost cel care a autorizat funcţionarea clubului.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII