marți, aprilie 16, 2024
spot_img
AcasăActualitateCristian Cioacă, eliberat după 10 ani: „Astăzi e prima zi din restul...

Cristian Cioacă, eliberat după 10 ani: „Astăzi e prima zi din restul vieţii mele”

Fostul polițist Cristian Cioacă, condamnat în 2014 pentru uciderea soției sale, Elodia Ghinescu, a fost eliberat din închisoare, după 10 de ani detenție

Îmbrăcat lejer și purtând pe cap o șapcă cu „POLICE”, Cristian Cioacă a părăsit sediul închisorii, în jurul orei 16:45, cu două bagaje după el și câteva sacoși de rafie.

Vă mulțumesc pentru interesul acordat, dar nu îl merit”, a spus Cioacă, care după a continuat cu un citat în engleză. „Este prima zi din restul vieții mele. Plecând de aici vă imaginați că voi trăi”, a mai spus Cioacă.

La ieșirea din penitenciar Cioacă a fost așteptat de cumnatul său. „Îmi doresc ca familia mea să aibă o viață normală. Să îi feresc. Pentru mine viața nu a fost normală”, a spus el, conform Știrile ProTV.

Eliberat cu 5 ani mai devreme

Cristian Cioacă a ieșit pe poarta penitenciarului Mioveni extrem de bucuros. Fostul polițist Cristian Cioacă a ieșit din închisoare cu cinci ani mai devreme decât prevedea pedeapsa inițială.

Tribunalul Argeș a hotărât să-l elibereze condiționat, după 10 ani și 8 luni petrecuți după gratii. În ultimele luni, Cioacă a cerut insistent să fie pus în libertate, argumentând cu faptul că a avut un comportament bun în detenție. Magistrații l-au refuzat de mai multe ori, până azi.

El a fost condamnat în 2014 la 15 ani și 8 luni de închisoare pentru uciderea soției lui Elodia Ghinescu.

Moartea Elodiei Ghinescu, un mister neelucidat

Trupul femeii, avocat de profesie, nu a fost găsit niciodată, iar procesul pentru lovituri cauzatoare de moarte a durat șapte ani. Trupul Elodiei Ghinescu, dispărută în 2007, nu a fost găsit. Condamnarea soțului ei a fost obținută cu mare dificultate, în absența cadavrului.

Pedeapsa expiră integral în august 2028, când s-ar împlini cei 15 ani și opt luni la care a fost condamnat definitiv, în 2014, după șapte ani de procese.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII