luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăBreaking NewsCOVID-19 UPDATE: Statisticile confirmă că varianta Omicron pune capăt pandemiei!

COVID-19 UPDATE: Statisticile confirmă că varianta Omicron pune capăt pandemiei!

Întrezărim oare luminița de la capătul tunelului?

În Regatul Unit, unde valul Omicron este cu aproximativ 2 până la 3 săptămâni înaintea Americii de Nord, catedra de infecții și sănătate globală de la Universitatea din Liverpool spune că Regatul Unit intră „într-o nouă eră Covid”, despre care spune el este „începutul sfârșitului”. Catedra pentru infecții și sănătate globală spune în continuare că „viața în 2022 se va întoarce aproape ca înainte de pandemie”.

După cum ne arată John Campbell în această prezentare video, există o mulțime de motive pentru a fi optimist cu privire la viitorul foarte apropiat! Ca întotdeauna, Campbell include link-uri către sursele datelor sale, precum și numele și pozițiile celor pe care îi citează. Acestea sunt menționate mai jos.

Marco Cavaleri, șeful EMA amenințările biologice și al strategiei de vaccinare

Vaccinul tip booster, se pot face o dată, sau poate de două ori, dar nu este ceva despre care putem crede că ar trebui repetat în mod constant. Trebuie să ne gândim la modul în care putem trece de la contextul actual de pandemie la un cadru mai endemic. Cu Omicron, imunitatea naturală va crește, vom trece rapid la un scenariu care este aproape de endemism.

A patra doză pentru toate datele nu a fost încă generată pentru a sprijini această abordare. Vaccinările repetate într-un interval de timp scurt nu vor reprezenta o strategie durabilă pe termen lung.

Covid endemic, foarte curând 

Prof. Julian Hiscox, Catedra în Infecții și Sănătate Globală, Universitatea din Liverpool Marea Britanie, Grupul consultativ pentru amenințări ale virusurilor respiratorii noi și emergente

Suntem aproape acolo, acum este începutul sfârșitului, cel puțin în Marea Britanie. Cred că viața din 2022 se va întoarce aproape la cea dinaintea pandemiei. În cazul în care apare o variantă nouă sau o variantă veche, pentru cei mai mulți dintre noi, ca orice alt coronavirus obișnuit, vom avea simptome de răceală, care vor trece ușor.

Dr Elisabetta Groppelli, virolog, St George’s, Universitatea din Londra

Sunt foarte optimist. Vom fi în curând într-o situație în care virusul circulă, vom avea grijă de persoanele aflate în pericol, dar pentru oricine altcineva acceptăm că îl vor prinde. Trebuie să acceptăm faptul că sezonul nostru de gripă va fi, de asemenea, un sezon de coronavirus și asta va fi o provocare pentru noi. Cu toate acestea, este încă incert cât de urâte vor fi iernile, deoarece oamenii care mor de gripă și Covid tind să fie la fel.

Prof. Azra Ghani, epidemiolog, Imperial College London

Covid va mai exista, dar nu mai trebuie să ne restrângem viețile. Se pare că a durat mult, dar cu doar un an în urmă am început vaccinarea și suntem deja mult mai liberi datorită acestui lucru. 

Prof. Eleanor Riley, imunolog, Universitatea din Edinburgh

Când Omicron va trece, imunitatea în Marea Britanie va fi ridicată, cel puțin pentru o perioadă.

Sursă: Todayville.com

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII