marți, aprilie 16, 2024
spot_img
AcasăBreaking NewsCOVID-19 UPDATE Record de decese cauzate de coronavirus în Bulgaria, țara cu...

COVID-19 UPDATE Record de decese cauzate de coronavirus în Bulgaria, țara cu cea mai mică rată de vaccinare din UE

Bulgaria a raportat marţi un număr record de decese zilnice asociate COVID-19 – 334 -, în condiţiile în care această ţară, cu cea mai mică rată de vaccinare din Uniunea Europeană (UE), se confruntă cu al patrulea val de pandemie, informează Reuters.

S-au înregistrat 5.286 de noi contaminări într-o zi, în scădere cu vârful de la sfârşitul lui octombrie, în timp ce 334 de oameni au murit din cauza virusului, cel mai ridicat bilanţ zilnic de la începutul pandemiei.

Peste 8.500 de persoane sunt internate cu COVID-19 în spitalele din Bulgaria, dintre care 734 sunt la terapie intensivă, arată datele oficiale de marţi.

Această ţară din Balcani a introdus certificatul sanitar pentru aproape toate spaţiile închise luna trecută, în efortul de a combate răspândirea virusului şi de a accelera vaccinarea populaţiei sale, din care doar 30% dintre adulţi au fost vaccinaţi cu schemă completă.

Mai mult de 250.000 de persoane au fost inoculate cu cel puţin o doză de când prezentarea certificatului sanitar a devenit obligatorie, pe 21 octombrie, arată datele.

Mulţi bulgari rămân sceptici cu privire la vaccinare, pe fondul neîncrederii înrădăcinate în instituţiile de stat, al dezinformării şi al mesajelor contradictorii ale politicienilor şi experţilor, înainte de al treilea rând de alegeri parlamentare din acest an, care vor avea loc pe 14 noiembrie.

Sursă: ȘtirileProTV.ro

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII