luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăActualitateCopiii nu vor mai putea petrece mai mult de o oră pe...

Copiii nu vor mai putea petrece mai mult de o oră pe TikTok!

TikTok a anunțat că utilizatorii cu vârste mai mici de 18 ani, nu vor mai putea petrece mai mult de o oră pe aplicație, informează Antena 3 CNN.

TikTok a anunțat că fiecare utilizator sub 18 ani va avea în curând o limitare zilnică de o oră în care să petreacă timp pe aplicație. Mișcarea vine după ce TikTok și alte platforme de social media s-au confruntat cu privire la impactul lor asupra tinerilor utilizatori.

Utilizatorii adolescenți TikTok vor putea dezactiva această nouă setare implicită, care va fi lansată în săptămânile următoare, dar schimbarea caracteristicilor ar putea întări bunăstarea digitală a utilizatorilor mai tineri, potrivit CNN.

Dacă limita de 60 de minute este atinsă, utilizatorilor li se va solicita să introducă un cod de acces, cerându-le să ia o decizie pentru a prelungi timpul petrecut pe aplicație.

Cât timp în fața ecranelor e prea mult pentru copii?

TikTok se confruntă, de asemenea, cu presiuni din partea Washingtonului, din cauza preocupărilor de securitate din legăturile sale cu China prin intermediul companiei-mamă Bytedance. Potrivit declarației lui Cormac Keenanm, șeful TikTok pentru încredere și siguranță, compania a consultat cercetători și experți de la Digital Wellness Lab de la Spitalul de Copii din Boston atunci când a decis limitele de timp pe care să le stabilească utilizatorilor adolescenți.

„Deși nu există o poziție susținută în mod colectiv cu privire la cât de mult timp pe ecran este suficient sau impactul pe care îl are timpul petrecut pe ecran în general, recunoaștem că adolescenții au de obicei nevoie de sprijin suplimentar atunci când încep să exploreze lumea online în mod independent”, a scris Keenan, într-o postare pe blog.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII